Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rangers smetli Tampu a srovnali sérii na 2:2

New York - Druhá účast ve finále Stanley Cupu ve dvou letech pro Rangers stále není nereálná. Tým z Manhattanu vybojoval důležitý bod na ledě Tampy Bay po výhře 5:1 a srovnal stav série na 2:2. Hlavními strůjci úspěchu hostů byli brankář Henrik Lundqvist, který kryl 38 střel, a Rick Nash. Kanonýr Rangers dal dvě branky a na jednu přihrál. Tampa sice výrazně přestřílela svého soupeře, ten však byl mnohem efektivnější v koncovce.

Radující se hráči New Yorku Rangers
zdroj: AP autor: Chris O\'Meara

Rangers se oklepali z předchozích dvou porážek, ve kterých inkasovali celkově dvanáct branek. "Posledních 48 hodin bylo složité odolat přehnanému analyzování, pitvání se v chybách. Člověk na to hodně myslí, trápí se. Necítil jsem se po těch zápasech dobře. Ale mám štěstí, že mám kolem sebe skvělé lidi, kteří mě podporují a svými radami mi pomohli se s tím vypořádat. A na ledě jsme dnes hráli skvěle jako tým. Nebylo to o jedné dvou individualitách," uvedl Lundqvist.

Newyorský tým poprvé v sérii ubránil nejúdernější formaci Lightning s Ondřejem Palátem na křídle a navíc se mohl spolehnout na své lídry. Nash otevřel v závěru první třetiny skóre a v prostřední části Rangers výrazně podržel Lundqvist, jenž zneškodnil 18 z 19 pokusů domácích hráčů. Švédský gólman nestačil jen na ránu Stevena Stamkose, který v polovině utkání vyrovnal.

Ve druhé třetině vytěžili z minima maximum a na jejím konci strhli vedení na stranu Rangers přesnými zásahy Chris Kreider a Keith Yandle. "V devíti z deseti případů bychom po takové třetině vedli. Možná i o více gólů. Místo toho jsme museli dohánět ztrátu. Ale to stává. Taky jsme v některých zápasech vyhráli, i když jsme byli pod tlakem," uvedl trenér Tampy Bay Jon Cooper, jehož svěřenci přestříleli soupeře 39:24. "Kdo se ráno koukne na výsledek, může si myslet, že nás přehráli. Ale nebylo to tak," podotkl.

Dvoubrankový náskok Rangers zvýraznili v závěrečném dějství v přesilových hrách. Nejprve se poprvé v letošním play-off trefila další hvězda týmu Martin St. Louis a gólový účet uzavřel Nash, který dal v sérii s Tampou rovněž své první góly.

"Samozřejmě se na vaší hře podepisuje, když se vám zvyšuje počet zápasů bez vstřelené branky. Kdo říká, že ne, lže. Když se dostanete do šance, máte to v hlavě. I hokejku držíte trochu křečovitěji. Ale pokud vám to nepadá, musíte vše o to více dohánět v jiných aspektech hry. A za čas budete odměněni jako dnes já," uvedl St. Louis, bývalý kapitán Tampy Bay.

Finále Východní konference NHL - 4. zápas

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) Branky: 32. Stamkos - 18. a 52. Nash, 36. Kreider, 38. Yandle, 46. St. Louis. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. Stav série 2:2.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články