Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Boston proti Washingtonu znovu neskóroval a zkomplikoval boj o play-off

New York - Hokejisté Bostonu nevstřelili ve středečním utkání NHL ani na třetí pokus v letošní sezoně Washingtonu gól a na ledě soupeře prohráli 0:3. U dvou inkasovaných branek figuroval David Krejčí. Bruins nadále drží ve Východní konferenci poslední osmé postupové místo do play-off, ale devátá Ottawa má stejně bodů. Oběma týmům zbývá odehrát do konce základní části už jen dva zápasy.

Braden Holtby
zdroj: AP autor: Nick Wass

"Nechali jsme je od začátku diktovat tempo hry. Je pro mě zklamáním, jak jsme začali. Zvláště v zápase, kde jsme potřebovali vyhrát o hodně víc než soupeř. Ale musíme obrátit list. Základem je, že situaci máme stále ve svých rukou," uvedl útočník Bostonu Patrice Bergeron.

Washington, který už má jistou účast v bojích o Stanleyův pohár, nasměrovali k úspěchu v první třetině svými trefami obránci John Carlson a Matt Niskanen. V prostředním dějství zvýšil Marcus Johansson. Gólman Braden Holtby zneškodnil všech 27 střel Bostonu a devátou nulou v sezoně vyrovnal klubový rekord Jima Careyho ze sezony 1995/96.

Zbývající zápasy v základní části:

Detroit (97): Montreal (venku), Carolina (v)

Pittsburgh (96 bodů): NY Islanders (doma), Buffalo (v)

Boston (95): Florida (v), Tampa (v)

Ottawa (95): NY Rangers (v), Philadelphia (v)

"Je dobře, že jsme proti nim v této sezoně hráli povedené zápasy. Nevím, zda je to náhoda. Neumím si to vysvětlit. Je to tým, který měl v minulosti hodně našeho respektu, takže nás posiluje vědomí, že jsme jim toho moc nepovolili," řekl Holtby, který odchytal všechny zápasy proti Bostonu a jehož pochválil i Krejčí. "Je to dobrý gólman. Ale my máme teď necelých 24 hodin na to, abychom se připravili na další zápas. Nejdůležitější v sezoně. Na tenhle musíme rychle zapomenout," uvedl český útočník.

Sestřih utkání Washington – Boston:

Čisté konto udržel také Sergej Bobrovskij, který kryl 35 střel Toronta a dovedl Columbus k výhře 5:0. Blue Jackets sice přišli o naději na postup do play-off už dávno, ale sezonu dohrávají ve velkém stylu. V posledních jedenácti utkáních získali 21 z 22 možných bodů. O vítězství rozhodl Columbus v rozmezí 14. až 24. minuty čtyřmi góly.

"Byli lepší od začátku do konce. To byl hlavní problém," konstatoval kapitán Toronta Dion Phaneuf. "Není příjemné, když takhle prohráváte. Je to trapné," dodal lídr předposledního týmu Východní konference. Venku prohrál kanadský klub už poosmé za sebou.

Sestřih utkání Columbus – Toronto:

I ve třetím utkání středečního programu si brankář připsal nulu. Jhonas Enroth pochytal 19 střel Anaheimu a položil základ výhry Dallasu 4:0. Tři branky vsítili Stars ve druhé třetině, v závěru přidal pojistku svým druhým gólem večera Patrick Eaves.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Columbus - Toronto 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
Branky: 14. Anisimov, 16. Jenner, 19. Hartnell, 24. Murray, 37. Morin. Střely na branku: 33:35. Diváci: 15 631.
Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Jenner, 3. Murray (všichni Columbus).

Washington - Boston 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 5. Carlson, 8. Niskanen, 38. Johansson. Střely na branku: 33:27. Diváci: 18 506.
Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Bäckström, 3. Johansson (všichni Washington).

Anaheim - Dallas 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky: 32. a 52. Eaves, 23. Fiddler, 29. Jordie Benn. Střely na branku: 19:32. Diváci: 17 252.
Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Eaves, 3. Enroth (všichni Dallas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články