Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plekanec dal gól a na další přihrál, Montrealu to ale nestačilo

New York - Gólem a asistencí se v pondělním utkání NHL blýskl Tomáš Plekanec, Montrealu to ale nestačilo a prohrál na ledě Tampy Bay 2:4. Plekanec byl vyhlášen druhou hvězdou večera za Stevenem Stamkosem, který vstřelil dvě branky domácích hokejistů a na další přihrál.

Tomáš Plekanec (vlevo)
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Philippe Bouchard

Tampě vyšla proti Montrealu hlavně první třetina, po níž Lightning vedli díky trefám Valtteriho Filppuly a Stamkose 2:0, hned na začátku druhého dějství přidal třetí gól Victor Hedman. Pak začal úřadovat Plekanec, který skóroval i v minulém duelu proti New Yorku Islanders.

Ve 32. minutě 21. gólem v sezoně snížil na 1:3 poté, co v přesilovce překvapil brankáře Bena Bishopa nahozeným pukem z nulového úhlu. V první minutě třetí třetiny pak kladenský odchovanec vyzrál na Bishopa znovu, když vystihl jeho rozehrávku u zadního mantinelu a přihrál před prázdnou branku P. A. Parenteauovi.

O vyrovnání už ale Canadiens usilovali marně. Gólman Tampy svá předchozí zaváhání několikrát napravil a odolal i při power play, kterou 65 sekund před koncem ukončil trefou do prázdné branky Stamkos. Tampa tak vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas v sezoně a v čele tabulky Atlantické divize se na Montreal bodově dotáhla, přičemž oba celky ztrácejí dva body na lídra celé NHL New York Rangers.

Tampa si připsala první výhru v základní hrací době po více než týdenní odmlce, během níž porazili Montreal 1:0 v prodloužení a pak dvakrát prohráli - po nájezdech v Bostonu a naposledy v sobotu 1:2 s Winnipegem.

Další důležitou výhru v boji o postup do play-off vydřeli hokejisté Washingtonu. Poté, co v neděli porazili 2:0 Boston, udolali v Buffalu nejhorší tým ligy 4:3 po nájezdech a v tabulce Východní konference zvýšili náskok před devátou Ottawou už na rozdíl devíti bodů. Hrdinou Capitals se stal ruský útočník Jevgenij Kuzněcov, který dal jeden gól v základní hrací době a pak byl jako jediný úspěšný v penaltovém rozstřelu.

Dvaadvacetiletý rodák z Čeljabinsku má na halu First Niagara Center dobré vzpomínky. V roce 2011 se tady stal juniorským mistrem světa, když v památném finále s Kanadou přispěl třemi asistencemi k obratu Rusů z 0:3 na 5:3. "Tahle aréna mi přináší štěstí. Moc jsem si tady přál dát gól a povedlo se," radoval se Kuzněcov.

Do elitní osmičky se v Západní konferenci vrátili obhájci Stanley Cupu z Los Angeles, kteří přemohli Arizonu 1:0. Premiérovým gólem v NHL se o to v 39. minutě zasloužil Andy Andreoff, který za Kings v sezoně odehrál patnáct zápasů. Brankář Jonathan Quick zneškodnil všech 25 střel Kojotů a pošesté v ročníku udržel čisté konto.

Výsledky:

Buffalo - Washington 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky: 6. Ennis, 11. Hodgson, 54. Larsson - 46. a rozhodující sam. nájezd Kuzněcov, 10. Glencross, 27. Green. Střely na branku: 33:38. Diváci: 19 070. Hvězdy utkání: 1. Larsson, 2. Ennis (oba Buffalo), 3. Kuzněcov (Washington).

Los Angeles - Arizona 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 39. Andreoff. Střely na branku: 35:25. Diváci: 18.230. Hvězdy utkání: 1. Andreoff, 2. Quick, 3. Muzzin (všichni Los Angeles).

Edmonton - Toronto 4:1 (4:1, 0:0, 0:0)
Branky: 1. a 9. Pouliot, 8. Eberle, 11. Lander - 14. Van Riemsdyk. Střely na branku: 32:29. Diváci: 16 839. Hvězdy utkání: 1. Eberle, 2. Pouliot, 3. Nugent-Hopkins (všichni Edmonton).

Tampa Bay - Montreal 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky: 16. a 59. Stamkos, 11. Filppula, 23. Hedman - 32. Plekanec, 41. Parenteau (Plekanec). Střely na branku: 34:34. Diváci: 19 204. Hvězdy utkání: 1. Stamkos (Tampa), 2. Plekanec (Montreal), 3. Hedman (Tampa).

Zdroj
ČTK, ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články