Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jágrův agent Svoboda: Florida se o Jardu zajímala už dva tři roky

Sunrise – O výměně Jaromíra Jágra z New Jersey se hojně spekulovalo, ve hře prý mělo být Chicago, Detroit, Pittsburgh či Montreal. Nakonec však českého veterána získala poněkud překvapivě Florida. Podle Petra Svobody, agenta slavného forvarda, se však Panthers řadili k zájemcům o Jágra již delší dobu a o jeho služby hodně stáli i nyní. I proto Svobodu výměna po této ose zase až tak moc nepřekvapila.

"Florida se o Jardu zajímala dlouhodobě, dva až tři roky nazpátek. Každý měl šanci v tomto směru něco udělat a Panthers byli tím klubem, který toho nakonec udělal nejvíc. Florida si ze všech klubů přála Jardu nejvíc a teď je její," řekl Svoboda v rozhovoru pro server isport.cz.

Florida za Jágra obětovala relativně dost - výběr ve druhém a třetím kole draftu. Dost s ohledem na to, že nemusí postoupit do vyřazovacích bojů a Jágr se v létě stane nechráněným volným hráčem. "Ano, byla to velká nabídka. Pro každého hráče, Jardu nevyjímaje, je důležité jít tam, kde vás chtějí nejvíc. Florida disponuje mladým týmem a má jen dvoubodovou ztrátu na play-off. Mají za to, že jim Jarda zapadá do plánů," uvedl Svoboda.

To potvrzují i slova Dalea Tallona, generálního manažera Floridy. "Je to skvělé pro celý náš klub. Dobrý tah. Když chcete něco speciálního, tak musíte také něco obětovat. A sledovat Jaromíra při hře, to je stále něco úžasného, pořád to má v sobě," prohlásil Tallon, který má nyní s Jágrem v týmu už šest hráčů, kteří okusili, jaké to je vyhrát Stanleyův pohár. Těmi dalšími jsou Dave Bolland, Brian Campbell, Tomáš Kopecký, Willie Mitchell a Shawn Thornton.

Nemyslím si, že by chtěli Jardu poslat dál

Možnosti, že by s českou legendou mělo vedení Panterů ještě další plány a chtělo ho dál vyměnit, se Svoboda příliš neobává. "Nevěřím tomu. Když se podívám, kolik toho Florida za Jardu poskytla, dává mi to silnou záruku, že ho velice silně chtějí a potřebují," vysvětlil.

I ve Svobodových očích je ale nový Jágrův tým poměrně těžko čitelný. "Jsou to povětšinou mladí kluci, u kterých nevíte, zda příštích dvacet zápasů vyhrají, nebo prohrají. Ale potenciál tam je značný. Navíc si Florida myslí, že Jarda může těm mladým pomoci. Po všech stránkách. Jak herně, tak mentálně. Všichni v NHL vědí, že on pracuje víc než ostatní," připomněl Svoboda a dodal, že o Jágrovo další působení v NHL nemá nejmenší obavy.

"Každému klubu, do kterého po návratu z Ruska přišel, ohromně pomohl. Philadelphii, Dallasu, Bostonu, New Jersey. To mu už nikdo nikdy nevezme. A teď je na řadě Florida. Věřím, že tam bude hrát hokej, který ho bude bavit. Zaslouží si to. Dnešní hráči v 25 letech nejsou schopni se přestěhovat, nelíbí se jim to. Jarda je v tomhle absolutní profesionál. Začne hned dýchat pro Floridu," ujistil Svoboda.

V New Jersey se změnila filozofie

Poslední události v New Jersey, kde se Jágr v uplynulých utkáních soužil ve třetí formaci a dostával málo prostoru na ledě, nechtěl příliš komentovat. "On se k tomu vyjádřil už vícekrát, já za něj v tomto ohledu nechci mluvit. Faktem je, že s odchodem bývalého kouče DeBoera přišla jistá změna vůči Jardovi. Ale víte, co je podstatnější? Že Jarda odvedl za poslední rok a tři čtvrtě pro Devils neuvěřitelnou práci. Minule vyhrál bodování, dělal pro tým první poslední," konstatoval Svoboda.

Připouští ale, že filozofie klubu se pozměnila. "Rozhodli se tak, jak se rozhodli," doplnil Svoboda. Kdo všechno se o Jágra v uplynulých dnech doopravdy zajímal, neprozradil. "Já bych tohle příliš nekomentoval. Bylo to rozhodně víc klubů. Ale patří Floridě, nemá cenu se tedy vracet, kdo v tom ještě byl," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články