Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Winnipeg prohrál počtvrté v řadě, Rangers smetli Floridu

New York Hokejisté Winnipegu prohráli v pondělním utkání NHL na ledě Calgary 2:5 a připsali si čtvrtou porážku v řadě. Ondřej Pavelec se dostal do branky až na posledních dvanáct minut a ze čtyř střel neinkasoval, obrátit skóre už se ale Jets nepodařilo. U tří inkasovaných gólů byl na ledě útočník Michael Frolík, Jiří Hudler v dresu domácích nebodoval.

Ondřej Pavelec
zdroj: ČTK/AP autor: Darryl Dyck

Hosté přitom nevstoupili do utkání špatně a už po 69 sekundách vedli zásluhou Blakea Wheelera. Jenže o tři minuty později vyrovnal David Jones a v úvodu druhé třetiny dostal Flames do vedení Mason Raymond. Vyrovnaný zápas pak domácí zlomili na začátku třetího dějství, kdy Raphael Diaz a Brandon Bollig prvními góly v sezoně navýšili během tří minut vedení Calgary na 4:1 a poslali gólmana Winnipegu Michaela Hutchinsona předčasně na střídačku.

"Tihle dva kluci mají v kabině spoustu kamarádů, protože jsou to velcí dříči. Starají se o to, jak se mají ostatní spoluhráči, jsou bezkonfliktní, dobře se s nimi pracuje. Když se trefili, bylo vidět, jak za ně měli všichni na střídačce velkou radost," prohlásil kouč Bob Hartley.

Jeho tým díky sedmé výhře z posledních deseti utkání poskočil v tabulce Západní konference na sedmé místo před Vancouver se ztrátou tří bodů na Winnipeg, který od All-Star Game ve čtyřech zápasech ještě nebodoval. "Musíme se vrátit ke své hře. Musíme být důraznější, musíme dávat soupeři na ledě mnohem méně místa, dostat jej pod větší tlak. Dneska jsme neodvedli dobrou práci," uvedl jeden ze dvou střelců Winnipegu Wheeler.

Přestřelku si užili fanoušci v Madison Square Garden, kde New York Rangers porazili 6:3 Floridu. Domácí nejprve prohrávali, pak vedli 3:1, následně hosté vyrovnali na 3:3. Nakonec Rangers o vítězství rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Dvakrát se v utkání trefil Rick Nash, který se tak s 31 zásahy znovu dělí o pozici nejlepšího střelce ligy s Alexandrem Ovečkinem.

"Překonat třicetigólovou metu je hezká věc. Jenom to dokazuje, s jak kvalitními spoluhráči hraju a jak pracuje celý tým. Osobní úspěchy vždy přicházejí s těmi týmovými," uvedl Nash, který dosáhl na 30 gólů v sezoně poosmé v kariéře. Za posledních dvanáct let to víckrát dokázali jen Ovečkin, Jarome Iginla a Ilja Kovalčuk.

Překvapením skončil zápas v San Jose, kde domácí proti Edmontonu sice třemi góly ve třetí třetině otočili skóre z 1:3 na 4:3, nakonec ale prohráli 4:5 po samostatných nájezdech.

Závěrečný rozstřel se protáhl až do třinácté série, v níž o výhře Oilers rozhodl Rob Klinkhammer. Jedním z neúspěšných střelců v dresu Sharks byl i Tomáš Hertl, který v posledních devatenácti zápasech skóroval pouze jednou.

Výsledky:

NY Rangers - Florida 6:3 (1:1, 2:2, 3:0)
Branky: 9. a 59. Rick Nash, 23. Hayes, 30. M. Staal, 49. Boyle, 56. Zuccarello - 5. Barkov, 33. Bolland, 36. Pirri. Střely na branku: 38:36. Diváci: 18 006. Hvězdy utkání: 1. Zuccarello, 2. Nash, 3. Hayes (všichni Rangers).

Calgary - Winnipeg 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky: 5. Jones, 22. Raymond, 45. Diaz, 48. Bollig, 58. Monahan - 2. Wheeler, 49. Little. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg 12 minut, ze 4 střel neinkasoval a úspěšnost zásahů měl 100 procent. Střely na branku: 28:19. Diváci: 18 824. Hvězdy utkání: 1. Giordano, 2. Bollig, 3. Colborne (všichni Calgary).

San Jose - Edmonton 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 0:2, 3:1 - 0:0)
Branky: 12. a 50. Pavelski, 43. Hannan, 44. Tennyson - 19. a 21. Eberle, 30. Roy, 58. Schultz, rozhodující sam. nájezd Klinkhammer. Střely na branku: 37:40. Diváci: 17 376. Hvězdy utkání: 1. J. Thornton, 2. Pavelski (oba San Jose), 3. Eberle (Edmonton).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články