Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V dovednostech kraloval Folignův výběr s Vrbatou a Sekáčem

Columbus - Dovednostní soutěže před Utkáním hvězd NHL v Columbusu ovládl Team Foligno, který vyhrál nad Teamem Toews 25:19. Přispěli k tomu také čeští útočníci Jiří Sekáč z Montrealu a Radim Vrbata z Vancouveru. Sekáč, který jako nováček do samotného exhibičního zápasu nezasáhne, získal bod v soutěži o nejrychlejšího bruslaře. Vrbata přidal další v přesnosti střelby. Na druhé straně si vychutnali zábavnou show Jakub Voráček z Philadelphie a Patrik Eliáš z New Jersey.

Jakub Voráček při dovednostních soutěžích Utkání hvězd
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Folignův výběr nabral náskok pěti bodů hned v první disciplíně o nejrychlejšího bruslaře. Ovládl všechny čtyři souboje - Phila Kessela s Tylerem Seguinem, Jonathana Drouina s Mikem Hoffmanem, Sekáče s Aaronem Ekbladem a Zemguse Girgensonse s Vladimirem Tarasenkem. Bonusový bod si připsal za nejrychlejší čas 13,103 sekundy Drouin. Sekáč byl s výkonem 13,683 celkově pátý.

V soutěži kreativity zakončení se uděloval jediný bod a v hlasování fanoušků přes Twitter jej přidal opět na konto Týmu Foligno Ryan Johansen z pořádajícího Columbusu. Fanouškům nabídla tato soutěž nejvíce zábavy.

Johansen vymyslel tři originální pokusy. Při prvním svlékl svůj modrý dres Blue Jackets s devatenáctou, uvázal si jej kolem pasu a zakončoval v červeném trikotu univerzitního týmu amerického fotbalu Ohio State s číslem pět quarterbacka Braxtona Millera, který je na celou sezonu mimo hru se zraněným ramenem.

Ryan Johansen a Jakub Voráček v soutěži kreativity:

Při druhém se náhle vrátil, dojel si zpět do středu kluziště pro přihlížejícího syna kondičního trenéra Columbusu Mikea Vogta a sedmiletý Cole s jeho přispěním překonal Coreyho Crawforda. "Původně jsem myslel, že vyberu nějakého kluka z hlediště, ale mohl by být nervózní a třeba by nechtěl. Když jsem viděl Vogtova kluka u kabiny, řekl jsem si, že to bude ideální," uvedl Johansen.

Nakonec si ještě vzal na pomoc šestici spoluhráčů: Nicka Foligna, Stevena Stamkose, Drewa Doughtyho, Anžeho Kopitara, Duncana Keitha a Claudea Girouxe, a přestože překvapivé "V" přečíslení proslavené v dětské komedii Mighty Ducks nezakončil přesně, celkově fanoušky upoutal ze všech nejvíce a získal 44,3 procenta hlasů.

"Snažili jsme se být k fanouškům co nejvíce otevření. Víme, že je důležité, aby nás viděli také z jiné stránky," prohlásil kapitán Nick Foligno, který se s dalšími hvězdami staral o zábavu už při pátečním rozdělování týmů při draftu.

Ryan Johansen a "V" nájezd: 

Voráček předvedl kličku s hokejkou mezi nohama, na druhý pokus zkusil zakončení ze vzduchu a napotřetí se inspiroval Johansenovým nápadem. Český lídr produktivity NHL si dobruslil pro překvapeného nováčka Johnnyho Gaudreaua, také pouze 174 centimetrů vysokého útočníka zezadu držel, navedl k zakončení a talent Calgary poslal puk mezi betony Briana Eliotta. Voráčkovi to stačilo na páté místo ze šesti s 6,5 procenta hlasů.

"Myslím, že ten kluk byl větší než on. Byla to sranda," říkal pobaveně Voráček. "To bylo velkolepé. Fakt sranda, Jake (Voráček) je skvělý kluk. Mohl jsem vzít Byfugliena a zkusit to tam dovést. Škoda, že mě to nenapadlo dříve," smál se Johansen nad myšlenkou, jakou by měl práci se 120 kilogramů vážícím a 196 centimetrů měřícím bekem Winnipegu. "To bych asi umřel smíchy," okomentoval to Foligno.

Elliott také hýřil nápady. Se spoluhráčem ze St. Louis Tarasenkem si po prvním pokusu pořídil na telefonu selfie, pak proti němu chytal s páskou přes oči a nakonec nabídl Tarasenkovi v lapačce terč určený jinak na přesnost střelby. Tarasenko pak zase nabíjel Alexandru Ovečkinovi na baseballové pokusy, ale hvězda Washingtonu neuspěla ani napotřetí, kdy mu půjčil svou brankářskou hokejku Roberto Luongo.

Rychlopalba Patricka Kanea:

V přesnosti střelby sestřelil čtyři terče v brance nejrychleji za 13,529 sekundy opět zástupce Folignova výběru Patrick Kane. Vrbata se zařadil na šesté místo mezi osmi exekutory s časem 22,141. První bod Toewsově partě zařídil až Ryan Getzlaf, který byl v prvním kole rychlejší než Bobby Ryan.

Ve čtvrté soutěži kombinující střelbu z voleje, přesnost přihrávky, slalom, přesnost střelby a góly brankářů byl opět mírně úspěšnější Folignův tým a zvýšil skóre na 12:2. V tvrdosti střelby kraloval obránce Shea Weber z Nashvillu. Vyslal bombu rychlostí 174,6 km/h a jen těsně zaostal za rekordem slovenského obránce Zdena Cháry z roku 2012 (175,1 km/h).

"V zápase se k něčemu podobnému nedostanete a ani to netrénujete, proto to bylo takové zvláštní. Při prvním pokusu zapracovaly nervy a poslal jsem puk někam do rohu," uvedl Weber. Teamu Toews sice zajistil dva body, ale ostatní tři kola prohrál. Ze skóre 4:15 poražený tým alespoň zmírnil konečný stav v samostatných nájezdech, při kterých každý ze tří brankářů na obou stranách čelil sedmi pokusům. Ani jeden z kvarteta českých útočníků v rozstřelu neskóroval.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články