Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Flyers rozstříleli Tampu, Voráček zvýšil náskok v čele produktivity

New York - Hokejový útočník Jakub Voráček přispěl v pondělním utkání NHL gólem a asistencí k jednoznačné výhře Philadelphie 7:3 nad Tampou Bay a stal se druhou hvězdou zápasu. Kladenský odchovanec si vylepšil letošní bilanci na 17 branek a 35 přihrávek a v čele produktivity soutěže zvýšil náskok na rozdíl čtyř bodů před Tylerem Seguinem z Dallasu a svým spoluhráčem Claudem Girouxem.

V souboji dvou týmů z opačných pólů tabulky tahal překvapivě za kratší konec lídr Východní konference. Flyers nasázeli nejvyšší počet branek v sezoně, přičemž soupeře definitivně zlomili čtyřmi góly v rozmezí 22. až 29. minuty. "Táhlo se to s námi od první třetiny. Byli u puku dříve, nechávali jsme je volné před naší brankou a našeho gólmana jsme často nechávali se v tom vykoupat. Ale sezona je dlouhá, podobné zápasy se stávají. V dalším to musíme odčinit," uvedl kapitán Tampy Steven Stamkos.

Gólovou smršť v prostřední části odstartoval právě Voráček, který tvrdou ranou z pravého kruhu propálil Jevgenije Nabokova. Přihrávku si pak připsal v přesilovce u šesté trefy domácích. "Hráli jsme to hodně jednoduše. Tlačili jsme puk do brány, kde jsme měli hráče. Dostávali jsme se k dorážkám a taky nám pomohly přesilovky," hledal příčiny úspěchu Brayden Schenn, jeden ze sedmi střelců Flyers, kteří momentálně ztrácejí na poslední místo do play-off devět bodů.

"Druhá polovina soutěže bude velmi těžká. Potřebujeme nějakou sérii výher. Ale máme dobrý tým, který má vnitřní sílu. Musíme zůstat trpěliví a jít zápas od zápasu. A uvidíme, co se stane," řekl Voráček. Na druhé straně Lightning ztratili nejen zápas, ale kvůli zraněním i dva důležité hráče - Victora Hedmana a Tylera Johnsona.

Alexandr Ovečkin rozhodl gólem v přesilové hře o výhře Washingtonu 2:1 nad Coloradem. Ruský kanonýr si tím připsal 74. vítězný gól kariéry, kterým v této stastistice předstihl v klubové historii vedoucího Petera Bondru. Ovečkin vzal slovenskému útočníkovi další z cenných rekordů, když už ho v průběhu letošního ročníku překonal v počtu vstřelených branek i získaných bodů.

"Je to hezký úspěch. Jen v tom pokračovat," konstatoval Ovečkin, který přitom v utkání podle trenéra Washingtonu Barryho Trotze zaostával za svým standardním výkonem. "Míjel trochu branku, přicházel o kotouče. Ale kdo dal vítězný gól? Alex Ovečkin," řekl kouč o svěřenci, který rozhodl duel gólmanů Bradena Holtbyho (31 zásahů) a Semjona Varlamova (36). Oba patřili mezi tři hvězdy utkání.

Varlamov měl i speciální motivaci vytáhnout se proti týmu, v němž dostal první příležitost chytat v NHL. "Mám na tohle místo spoustu hezkých vzpomínek, chtěl jsem se ukázat. Byla zábava tady hrát," podotkl gólman. Washington zvítězil v této sezoně už potřetí v normální hrací době s maximálně dvěma vstřelenými góly. "V minulosti jsme měli problém zápasy dotáhnout do vítězného konce. V tom jsme se zlepšili. Ale nebylo to snadné, ve třetí třetině na nás hodně dotírali," uvedl útočník Washingtonu Jay Beagle.

Obhájce Stanleyova poháru Los Angeles po třech domácích prohrách zabral a na vlastním ledě udolal Toronto 2:0. Rozdílovou branku vstřelil v úvodní minutě Anže Kopitar a pojistku přidal v závěru při hře bez brankáře Marián Gáborík. Brankář Martin Jones potřeboval na čisté konto devatenáct zásahů.

Výsledky pondělních zápasů NHL:

Philadelphia - Tampa Bay 7:3 (2:1, 5:1, 0:1)
Branky: 7. Vandevelde, 17. Umberger, 22. Voráček, 23. Bellemare, 28. Streit, 29. B. Schenn (Voráček), 36. Raffl - 11. Stamkos, 36. Boyle, 42. Callahan. Střely na branku: 25:24. Diváci: 19 598.
Hvězdy zápasu: 1. Streit, 2. Voráček, 3. Vandevelde (všichni Philadelphia).

Washington - Colorado 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 8. Beagle, 38. Ovečkin - 31. Tanguay. Střely na branku: 38:32. Diváci: 18 506.
Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Ovečkin (oba Washington), 3. Varlamov (Colorado).

Los Angeles - Toronto 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Kopitar, 59. Gáborík. Střely na branku: 20:19. Diváci: 18 230.
Hvězdy zápasu: 1. Doughty, 2. Jones, 3. Kopitar (všichni Los Angeles).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články