Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Obhájci z Los Angeles získali první výhru sezony

New York - Obhájce Stanleyova poháru Los Angeles přehrál doma v nedělním utkání NHL Winnipeg 4:1 a připsal si po dvou prohrách první vítězství v sezoně. Po třetím gólu Kings se do branky hostí dostal ve 22. minutě Ondřej Pavelec, který ve zbytku zápasu kryl 17 z 18 střel. U jediné trefy Jets asistoval Michael Frolík, jehož střelu dorazil Bryan Little. Také Toronto získalo první body v novém ročníku, a to na ledě New Yorku Rangers, kde vyhrálo 6:3.

Utkání Los Angeles - Winnipeg
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Na ledě Staples Centre úřadovala formace Jeffa Cartera s Tylerem Toffolim a Tannerem Pearsonem na křídlech. Každý její člen si připsal po brance a asistenci a obsadili všechna tři místa pro nejlepší hráče zápasu. "Chemie mezi hráči je velmi důležitá a nám to už od kempu docela jde," řekl Pearson, který si nemyslí, že by Kings po loňském triumfu ztratili motivaci. "Zisk titulu vás udělá hladovějším po dalším. Rozjeli jsme se pomalu, ale dnešní zápas je pokrokem," dodal.

Sestřih utkání Los Angeles - Winnipeg:

Toronto ukončilo čekání na výhru na ledě Rangers

Maple Leafs si klíčový náskok v Madison Square Garden vypracovali v prostřední části, v níž soupeři nasázeli pět branek a odskočili z 1:1 na 6:2. Největší hvězdou zápasu byl Phil Kessel, který zaznamenal tři kanadské body. "Neumím vysvětlit, co se ve druhé třetině stalo. Vypadalo to, jako by každá jejich šance byla gólová a skončila v naší síti," reagoval po utkání trenér Rangers Alain Vigneault.

Část viny na sebe bral gólman Henrik Lundqvist, který puk lovil ze své branky pětkrát v rozmezí necelých deseti minut. "Musím být lepší. Mají ale dobrý tým a dnes jsme jim to až příliš usnadnili. Máme na čem pracovat," podotkl. Zlepšení by se mělo týkat zejména defenzivní části, neboť Rangers inkasovali během víkendu ve dvou utkáních 11 branek.

Sestřih utkání NY Rangers - Toronto

Kapitán NY Rangers Ryan McDonagh: "Musíme si vše vyhodnotit a zjistit, co je potřeba udělat pro to, abychom byli úspěšní. V případech, kdy se věci nevyvíjejí, jak byste chtěli, je obyčejně potřeba zjednodušit hru."

Toronto zaznamenalo od roku 1990 v úvodních třech zápasech vždy alespoň jednu výhru a z tohoto trendu nevybočilo ani letos. Po dvou domácích porážkách zabralo díky probuzení svých hlavních tahounů Phila Kessela a Jamese Van Riemsdyka, kteří poprvé v sezoně bodovali. "Jsme ale týmem, který potřebuje příspěvky od všech čtyř lajn. A to se dneska stalo, to byl základ úspěchu," prohlásil Van Riemsdyk.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

New York Rangers - Toronto 3:6 (1:1, 1:5, 1:0)
Branky: 18. Nash, 34. Stempniak, 55. Brassard - 8. Franson, 26. Kessel, 28. Kadri, 30. Van Riemsdyk, 35. Bozak, 36. Clarkson. Střely na branku: 38:36. Diváci: 18 006.
Hvězdy zápasu: 1. Kessel, 2. Kadri, 3. Van Riemsdyk (všichni Toronto).

Los Angeles - Winnipeg 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Toffoli, 11. Kopitar, 23. Pearson, 37. J. Carter - 38. Little (Frolík). Střely na branku: 31:30. Brankář Pavelec odchytal za Winnipeg 38 minut, inkasoval jeden gól z 18 střel a úspěšnost zásahů měl 94,44 procenta. Diváci: 18 230.
Hvězdy zápasu: 1. Toffoli, 2. J. Carter, 3. Pearson (všichni Los Angeles).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články