Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Frolík se upsal Winnipegu, ale jen na rok

Winnipeg - Michael Frolík zůstává ve Winnipegu. Český útočník, který měl status chráněného volného hráče, se dohodl s kanadským klubem na podmínkách nové roční smlouvy, v nadcházející sezoně si vydělá 3,3 milionu dolarů. Obě strany dohodou předešly arbitráži, která byla plánována na čtvrtek.

Radost hráčů Winnipegu
zdroj: AP autor: Trevor Hagan

Jets měli podle některých náznaků zájem o dlouhodobější dohodu s šestadvacetiletou desítkou draftu z roku 2006, Frolík ale zvolil jinak. Za rok už totiž může být volným hráčem bez omezení a poslechnout si nabídky od kteréhokoliv klubu NHL. Vítěz Stanley Cupu z loňska a držitel dvou bronzů ze světových šampionátů (2011 a 2012) tak bude hrát v příštím ročníku kromě jiného i o svoji budoucnost.

Frolíka si do NHL vybrala Florida, za niž v prvních dvou sezonách stihl nastřílet pokaždé 21 branek. V průběhu dalšího ročníku 2010/11 se stěhoval do Chicaga a místo pokračujících ofenzivních manévrů se stal uznávaným specialistou na oslabení. S Blackhawks dosáhl loni na Stanley Cup, ale o necelý týden později byl vyměněn do Winnipegu. Jeho roční plat činil 2,3 milionu dolarů.

Kladenský odchovanec našel v týmu Jets svoji ofenzivní pohodu, kterou v Chicagu trochu postrádal. Frolík si v 81 zápasech připsal 42 bodů za 15 gólů a 27 asistencí a byl šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články