Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Peverley si už v této sezoně nezahraje. Kolaps mu změní život, myslí si Fischer

Dallas - Útočník Dallasu Rich Peverley si po srdečním kolapsu v utkání NHL proti Columbusu v této sezoně nezahraje. Jednatřicetiletý hokejista se na klinice v Clevelandu podrobí zákroku, jenž byl plánován na období po skončení ročníku. 

Rich Peverley v dresu Dallas Stars
zdroj: Isifa

Kanadský centr Peverley se zotavuje po zhroucení na střídačce Dallasu v první třetině pondělního utkání s Columbusem. Zápas byl předčasně ukončen a bude se dohrávat v náhradním termínu.

Peverley přišel do Dallasu loni v červenci z Bostonu a v přípravném období u něj lékaři odhalili nepravidelný srdeční rytmus. Rodák z kanadského Kingstonu vynechal přípravná utkání a do sestavy Stars se zapojil 5. října. Odehrál 60 zápasů v řadě, než kvůli potížím se srdcem vynechal minulý týden duel v Columbusu. Před pondělní událostí nicméně odehrál ještě dva zápasy.

Do pocitů Peverleyho se dokáže vžít bývalý hokejový obránce Jiří Fischer. Mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru s Detroitem se v obdobné situaci ocitl v listopadu 2005, kdy mu lékaři stejně rychlým zásahem zachránili život. Podle Fischera, který musel ukončit v pětadvaceti letech kariéru, se Peverley musí připravit na to, že se mu kompletně změní život.

"Ta událost změní kariéru, vztahy. Je to jako domino. Je to děsivé, není to žádná legrace. Srdeční zástava sama, aniž bych to chtěl bagatelizovat, je v tom celém jen začátek celého procesu k tomu, že sportovec začne přemýšlet, co bude dál," řekl Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články