Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Voráček přihrál na dva góly, Mazanec vychytal výhru

New York - Útočník Jakub Voráček přispěl v sobotním utkání NHL dvěma asistencemi k výhře Philadelphie v Edmontonu 4:3 po samostatných nájezdech, a prodloužil tak svou bodovou sérii na devět zápasů. Vydařený večer prožil také brankář Marek Mazanec, který se po měsíčním trápení konečně dočkal výhry, když 26 zákroky dovedl Nashville k vítězství 3:2 nad Los Angeles.

Jakub Voráček
zdroj: Getty Images

Edmonton - Philadelphia 3:4 SN

Flyers prohrávali na ledě Edmontonu po první třetině 0:2, ve druhém dějství ale srovnal skóre dvěma trefami Wayne Simmonds a Voráček se na obou podílel. Nejprve ve 24. minutě v přesilové hře nabil Claudu Girouxovi na střelu, kterou Simmonds jemnou tečí usměrnil do sítě, ve 33. minutě pak Voráček znovu v početní výhodě našel svého parťáka před odkrytou brankou a Simmonds pohodlně zavěsil.

Domácí se ve třetí třetině sice znovu dostali do vedení, jenže záhy srovnal Scott Hartnell. V rozstřelu rozhodli o výhře "Letců" Giroux a Michael Raffl, zatímco v dresu Oilers se prosadil pouze Jordan Eberle.

Domácí ale mohli být za zisk bodu rádi, Flyers je totiž přestříleli v poměru 38:16 a byli po většinu utkání lepším týmem. Hlavní postavou zápasu byl brankář Edmontonu Ilja Bryzgalov, který v dresu soupeře odchytal uplynulé dvě sezony a proti bývalým spoluhráčům se vytáhl 35 zákroky. "Chytal neskutečně," zdůraznil útočník Oilers Taylor Hall.

Nashville - Los Angeles 3:2

Mazanec se naposledy radoval z výhry 27. listopadu, kdy vynuloval Columbus. Tehdy oslavil páté vítězství z šesti zápasů. Pak si však prožil martyrium a v osmi utkáních za sebou musel strávit porážku, přičemž byl dvakrát vystřídán a dvakrát šel naopak do branky až v průběhu utkání. Teprve v sobotu si spravil chuť, podal téměř bezchybný výkon a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. K výhře proti Los Angeles ale vedla dramatická cesta.

Predators se sice tři minuty před koncem třetí třetiny dostali do vedení 2:1, v čase 59:23 ale vyrovnal ranou z voleje Jeff Carter a zdálo se, že zápas spěje do prodloužení. Zklamání 17 tisíc fanoušků ovšem vzápětí vystřídalo nadšení, když pouhých deset sekund poté skóroval na druhé straně Mike Fisher a zajistil Nashvillu vítězství 3:2.

"Mazanec předvedl v pravý čas několik důležitých zákroků a dodal mužstvu klid," pochválil českého gólmana trenér Barry Trotz. "Z mého pohledu jsme dnes zvítězili díky dobrému výkonu brankáře a dravosti celého mužstva," dodal.

St. Louis - Chicago 6:5 SN

Premiérový gól v NHL vstřelil bývalý slávistický útočník Dmitrij Jaškin a přispěl jím k výhře St. Louis nad Chicagem 6:5 po samostatných nájezdech. Blues s obhájci Stanleyova poháru třikrát prohrávali o dva góly 0:2, 1:3 a ještě čtyři minuty před koncem třetí třetiny 3:5. Nakonec však dokázali vyrovnat a posléze uspěli v rozstřelu, který vyhráli 3:2. Dvacetiletý Jaškin, který naskočil teprve do čtvrtého zápasu v NHL a druhého v sezoně, se prosadil ve 28. minutě, kdy z dorážky vyrovnal na 3:3.

Tampa Bay - Montreal 1:2 SN

Třináctý gól v sezoně vstřelil útočník Tomáš Plekanec a pomohl Montrealu k výhře nad Tampou Bay 2:1 po samostatných nájezdech. Plekanec ve 26. minutě otevřel skóre, za šest minut srovnal Martin St. Louis i díky přihrávce Ondřeje Paláta. V rozstřelu pak zařídil Montrealu bod navíc Lars Eller.

NY Islanders - New Jersey 1:2

Jaromír Jágr a Marek Židlický měli velký podíl na vítězném gólu "Ďáblů" z New Jersey, kteří porazili New York Islanders 2:1. Sedm minut před koncem třetí třetiny si Jágr v útočném pásmu tak dlouho hrál s pukem, až našel v levém kruhu pro vhazování volného Židlického, který bez přípravy vypálil a jeho střelu tečoval ramenem do branky Travis Zajac.

Nejprve se přitom zdálo, že Zajace trefil puk do tváře. Osmadvacetiletý kanadský útočník se totiž vzápětí skácel na led a místo radosti bojoval s bolestí. "Dostal jsem to do horní části ramene. Možná to vypadalo na první pohled trochu dramaticky, ale za chvíli už jsem byl v pořádku. A teď už se cítím úplně fajn, když jsme získali dva body," prohlásil po utkání Zajac.

Výsledky NHL:

Ottawa - Boston 4:3, Tampa Bay - Montreal 1:2 po sam. nájezdech, Florida - Detroit 3:4, Edmonton - Philadelphia 3:4 po sam. nájezdech, St. Louis - Chicago 6:5 po sam. nájezdech, Nashville - Los Angeles 3:2, Anaheim - Phoenix 3:2 v prodl., NY Islanders - New Jersey 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články