Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dvořák pomohl Carolině k první výhře v sezoně, Hudler dvakrát asistoval

New York - Radek Dvořák rozhodl svým druhým gólem v sezoně o výhře Caroliny 2:1 nad Philadelphií. Šestatřicetiletý útočník, který získal smlouvu teprve dva dny před startem soutěže, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Jeff Skinner, Riley Nash a Radek Dvořák (vpravo)
zdroj: ČTK/AP autor: Gerry Broome

Carolina - Philadephia 2:1

Zkušený Dvořák, který má v NHL odehráno 1 202 zápasů, musel o místo v sestavě Hurricanes bojovat v přípravném kempu. "Bral jsem to jako výzvu. Když mi poprvé zavolali, byl jsem z toho nadšený. Vím, co umím a co je potřeba dělat každý trénink i zápas. Ale jsou za námi teprve dvě utkání. Pořád musíme tvrdě makat na detailech," uvedl po utkání český hráč.

V součtu s loňskou sezonou dal šest gólů v posledních 11 utkáních. "Je to hezké. Celou kariéru je má hra založena na bruslení a střelbě, tak se toho držím," řekl Dvořák, který skóroval v obou úvodních zápasech.

Jeho význam pro tým vyzdvihl trenér Caroliny Kirk Mueller. "Dozrál. Jeho hokejová dlouhověkost je z velké části dána tím, že se přizpůsobil hře a stal se typem hráče, který hraje dobře směrem dopředu i dozadu. Proto jsme ho brali. Do našeho mladého týmu přináší jistotu a klid," řekl. Dvořáka si pochvaluje i spoluhráč Jeff Skinner. "Je chytrý. Je snadné s ním hrát, protože je vždy tam, kde má být," uvedl.

Winnipeg - Anaheim 2:3

Mezi tři nejlepší hráče zápasu byl v neděli zařazen i brankář Ondřej Pavelec, který ani 31 zákroky nezabránil porážce Winnipegu 2:3 s Anaheimem. Kladenský odchovanec byl zároveň jediným hráčem, který byl ušetřen kritiky trenéra Jets Claudea Noëla.

"Za to, co jsme dnes předvedli, jsme si nezasloužili vyhrát. Zachránil nás gólman. A upřímně řečeno, gólman nás zachránil ve všech třech letošních zápasech. Chytá skvěle. Ne průměrně, ale skvěle," pochválil Noel Pavelce, který byl třetí hvězdou utkání. V něm Jets po brankách Andrewa Ladda dvakrát vedli, ale v dalším průběhu Anaheim zúročil střeleckou aktivitu (34:17) a zápas otočil.

Zvláštní náboj měl zápas pro hostujícího útočníka Teemu Selänneho, jenž hrál pravděpodobně naposledy ve Winnipegu, kde odstartoval svou kariéru vytvořením stále platných nováčkovských rekordů v počtu vstřelených branek (76) a získaných bodů (132). "Chvílemi jsem si připadal, jako bych hrál za domácí," usmíval se třiačtyřicetiletý Fin. Přestože nebodoval, stal se symbolicky první hvězdou utkání a od domácích fanoušků si vysloužil potlesk vestoje.

Calgary - Vancouver 4:5 v prodloužení

Jiří Hudler z Calgary vede se čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí produktivitu českých hráčů v NHL. Obě přihrávky si připsal v nedělním utkání, přičemž druhá z nich vedla k vyrovnání zápasu s Vancouverem v závěrečné minutě při hře bez brankáře. V prodloužení ale zajistil Canucks výhru 5:4 svým druhým gólem v utkání Mike Santorelli. Hosté ve třetí třetině prohrávali už 1:3, ale k obratu pomohl týmu i nečekaný tah trenéra Johna Tortorelly, který roztrhl spojení Henrika a Daniela Sedina. Oba v nových formacích bodovali.

Výsledky NHL

Carolina - Philadephia 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 9. Harrison, 29. Dvořák - 24. L. Schenn. Střely na branku: 34:18. Diváci: 16 088.

Winnipeg - Anaheim 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky: 10. a 17. Ladd - 11. M. Perreault, 40. Cogliano, 55. Perry. Brankář Ondřej Pavelec (Winnipeg) odchytal celé utkání, inkasoval tři branky z 34 střel a úspěšnost zásahů měl 91,18 procenta. Střely na branku: 17:34. Diváci: 15 004.

Calgary - Vancouver 4:5 v prodl. (1:1, 1:0, 2:3 - 0:1)

Branky: 15. Giordano, 32 Bäcklund (Hudler), 42. Monahan, 60. D. Jones (Hudler) - 50. a 64. Santorelli, 5. Booth, 46. Hansen, 57. Weise. Střely na branku: 36:28. Diváci: 19 289.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články