Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Eliáš zůstává "Ďáblem", v New Jersey podepsal tříletou smlouvu

New York - Hokejový útočník Patrik Eliáš bude i v dalších třech sezonách oblékat dres New Jersey. Sedmatřicetiletý hráč se s Devils dohodl na nové smlouvě, díky níž si má vydělat 5,5 milionu dolarů za sezonu a bude tak druhým nejlépe placeným hráčem týmu po ruském střelci Iljovi Kovalčukovi. Eliášovi letos vypršel sedmiletý kontrakt na 42 milionů dolarů, v NHL dosud nikde jinde nehrál.

Patrik Eliáš
zdroj: ISIFA autor: Bruce Bennett/Getty Images

"Tento rok byl mým sedmnáctým v Devils a je pro mě mimořádná věc být členem jednoho klubu po celou kariéru. Prožili jsme společně skvělé zážitky a už se těším na spolupráci se všemi na budování nových," uvedl bronzový olympijský medailista z Turína.

Eliáš za New Jersey nastupuje od roku 1995, s Devils vyhrál v letech 2000 a 2003 Stanleyův pohár a ještě dvakrát byl ve finále. Během sedmnácti sezon nastoupil třebíčský rodák v 1 090 zápasech v základní části, vstřelil 375 branek, nasbíral 555 asistencí a je nejproduktivnějším hráčem klubové historie. Lídrem kanadského bodování týmu byl celkem v osmi sezonách, naposledy letos. V play-off přidal 162 startů, 45 gólů a 80 finálních přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články