Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jedničkou draftu je útočník MacKinnon, Košťálek přišel na řadu ve 4. kole

Newark (USA) - Jedničkou draftu zámořské NHL se v americkém Newarku stal kanadský útočník Nathan MacKinnon, kterého si vybralo Colorado. Opora Halifaxu Mooseheads a nejlepší hráč juniorského Memorial Cupu patřil mezi hlavní kandidáty na první volbu a představitelé Avalanche již dopředu avizovali, že mají o jeho služby enormní zájem. V draftu uspěli i tři Češi. Obránce Jana Košťálka si ve 4. kole jako celkově 114. hráče vybral Winnipeg, Los Angeles později získalo práva na brankáře Patrika Bartošáka a útočníka Dominika Kubalíka.

Nathan MacKinnon
zdroj: AP

"Je to neuvěřitelné. Jsem součástí organizace Colorada. Už se nemůžu dočkat začátku tréninkového kempu," radoval se MacKinnon, o němž nový trenér Avalanche Patrick Roy prohlásil, že je připraven naskočit do NHL už od příští sezony.

Jako druhý byl vybrán nejlepší Evropan, finský talent s ruskými předky Aleksander Barkov, jehož práva získala Florida. Tampa si jako trojku vybrala dalšího útočníka a MacKinnonova spoluhráče z Halifaxu Jonathana Drouina. Až poté přišel na řadu obránce Seth Jones, který byl v průběhu sezony považovaný za hlavního aspiranta na volbu číslo jedna. Jonese si vybral Nashville.

Poté přišel na řadu první Švéd - útočník Elias Lindholm, kterého si vybrala Carolina. Jedenáctkou se stal ruský talent Valerij Ničuškin, o nějž projevil zájem Dallas. Útočník Čeljabinsku mohl skončit i výše, zástupci klubů ale v minulých dnech poukazovali na nejistotu, zda Ničuškin zamíří z KHL do NHL.

Draft pro český hokej skončil podle předpokladů. Podobně dopadl i v letech 2008 a 2009, kdy si kluby také vybraly jen tři české hráče. Loni prošlo draftem šest českých hokejistů, Radek Faksa (13., Dallas Stars) a Tomáš Hertl (17., San Jose) se navíc objevili už v prvním kole.

Košťálek, Bartošák i Kubalík v minulé sezoně působili v zámořských juniorských soutěžích. Nebyl tak draftován žádný český hokejista, který hrál v tuzemsku nebo v jiné evropské soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články