Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rozsíval: Už jsme mleli z posledního. Je to úleva

Chicago - Klíčový podíl na vítězství hokejistů Chicaga v prvním finálovém utkání Stanleyova poháru nad Bostonem měl český obránce Michal Rozsíval. Jeho pokus od modré čáry v čase 112:08 prolétl po tečích Dava Bollarda a Andrewa Shawa za záda brankáře Tuukky Raska a Blackhawks tak dokonali obrat z 1:3 na 4:3.

Radost hokejistů Chicaga
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

"Vůbec nevím, co se tam v rohu stalo, ale nějakým způsobem se ke mně odrazil puk na modrou čáru. Přede mnou byl hráč, tak jsem zkoušel udělat dva kroky do prostředka, abych si vytvořil trochu lepší střeleckou pozici, a švihem jsem vystřelil na bránu. Od někoho se to tam dvakrát odrazilo a skončilo to v bráně," řekl Rozsíval.

Ze čtyř českých zástupců ve finále měli šanci ofenzivní hráči Bostonu David Krejčí, autor dvou asistencí, i Jaromír Jágr, rozhodnout mohl také útočník Chicaga Michael Frolík, ale nakonec byl hlavním hrdinou čtyřiatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010.

"Říkali jsme si, že musíme střílet na bránu. Ve třetím prodloužení bylo jasné, že nepadne žádný hezký gól, ale odrazí se to od nějakého chrániče. Jsme rádi, že to tam padlo nám a vyhráli jsme," radoval se Rozsíval, který po předchozím šestnáctizápasovém půstu v letošním play-off bodoval podruhé za sebou. Asistencí přispěl už k výhře v pátém finále Západní konference proti Los Angeles.

Michal Rozsíval:

"Je to velká úleva a radost. Všichni už jsme mleli z posledního, doufali jsme, že to tam padne."

Chicago dokázalo strhnout na svou stranu pátý nejdelší zápas v historii finále Stanleyova poháru. "Máme naštěstí dva dny na odpočinek, abychom se mohli připravit na další zápas," navázal Rozsíval před sobotním pokračováním série v Chicagu.

Útočník Michael Frolík měl ze vstupu do utkání přes nepříznivý stav dobrý pocit. "Chtěli jsme mít dobrý začátek, bohužel jsme dostali první gól," prohlásil pětadvacetiletý útočník. Pak jsme se ale vrátili do zápasu, ve třetí třetině dali dva góly, vyrovnali jsme. V prodloužení už to bylo trošku vabank. Pak to skvěle udělal Michal Rozsíval, který vystřelil, a prošlo to dvakrát tečované do brány," připomněl Frolík, který se v 53. minutě podílel přihrávkou na trefě Johnnyho Oduyay na 3:3.

Útočník David Krejčí z Bostonu asistencemi na obě branky Milana Lucice potvrdil své postavení v čele produktivity NHL, po prvním finálovém utkání ale byl sedmadvacetiletý centr zklamaný. "Oni hráli to, co jsme od nich čekali. Ale udělali jsme zbytečné chyby, hlavně před druhým gólem. Musíme se z toho poučit, abychom byli v příštím zápase lepší," uvedl ofenzivní lídr Bruins.

V zápase ale jinak opět ukázal svou skvělou formu. Ve 14. minutě vyhrál za brankou Chicaga souboj s Niklasem Hjalmarssonem, přihrál na levý kruh Nathanu Hortonovi, který uvolnil střelce Lucice. V úvodu druhého dějství Kanaďan srbského původu udeřil znovu po kombinaci s Krejčím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články