Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí vyhnal Vokouna z Branky a Bruins vedou už 2:0

New York – Běžela teprve 17. minuta druhého finále Východní konference play-off NHL, když pittsburský gólman Tomáš Vokoun zklamaně putoval z ledu. Na střídačku ho poslal bostonský David Krejčí, který svým osmým gólem v letošním Stanley Cupu zvyšoval už na 3:0. Boston nakonec roznesl Tučňáky 6:1 a dvěma asistencemi se na vítězství podílel i Jaromír Jágr, který bodoval poprvé od 13. května. Bruins tak vedou v sérii už 2:0 na zápasy.

Tomáš Vokoun
zdroj: ČTK/AP

Základ k vítězství Bostonu položil už po 28 sekundách hry svou brankou Brad Marchand, který se po chybě Sidneyho Crosbyho dostal do samostatného úniku a překonal Vokouna hbitou střelou nad lapačku.

V 15. minutě přidal druhý gól Nathan Horton, jenž využil nedůrazu obránců před brankou Tučňáků a odražený kotouč doklepl do sítě. Krejčí za další dvě minuty prostřelil Vokouna po skvěle sehrané akci a českého gólmana následně vystřídal Marc-André Fluery, který naposledy chytal 7. května ve čtvrtém utkání série prvního kola s New Yorkem Islanders.

Tuukka Rask, jenž v úvodním zápase vychytal čisté konto, kapituloval až v poslední minutě první třetiny po střele Brandona Suttera a zdálo se, že by Penguins mohli pomýšlet na obrat. Domácí fanoušky i tým však vzápětí zmrazil Marchand, který fantastickou střelou do horního rohu branky devět sekund před úvodní sirénou vrátil Medvědům tříbrankový náskok. O zbylé dva góly v síti Fleuryho se postarali ve třetí třetině Patrice Bergeron a Johnny Boychuk.

Ani po vysokém vítězství ale hokejisté Bostonu nepropadají přehnané euforii. "Vybojovali jsme druhé vítězství, ale nic víc to neznamená. Pořád vedeme jenom 2:0 a stále je před námi dlouhá cesta. Soupeř má v týmu řadu skvělých hráčů, kteří se jen tak nevzdávají a udělají všechno pro to, aby se vrátili zpět do hry," uvědomuje si útočník Milan Lucic.

Zatím ale Penguins marně hledají recept na skvělou obranu Bruins a za 120 minut dokázali vstřelit jediný gól, zatímco sami inkasovali už devětkrát. Kouč Dan Bylsma se ale po zápase brankářů zastal. "Nemyslím si, že by Vokoun na těch třech gólech nesl nějakou vinu, ale prohrávali jsme 0:3 a museli jsme něco změnit. Pro oba brankáře je těžké zastavovat takové šance, do jakých jsme soupeře pustili," prohlásil Bylsma.

"Hráli jsme dnes hrozně. Jinak náš výkon nazvat nejde," opřel se do mužstva kapitán Sidney Crosby. Spolu s Malkinem, Nealem, Dupuisem, Kunitzem a Iginlou nasbírali v předchozích 11 zápasech 88 kanadských bodů. V posledních dvou duelech tito elitní útočníci nebodovali ani jednou a v hodnocení účasti na ledě mají dohromady bilanci -25.

"Musíme se zlepšit jako celek," má jasno trenér Bylsma. "Musíme se vrátit ke hře, která nám přinášela úspěch v předchozím průběhu play-off, a hrát jako tým. A k tomu musí přispět všichni, ne jen Crosby, Malkin nebo Letang," dodává Bylsma. 

Pittsburgh - Boston 1:6 (1:4, 0:0, 0:2)

Branky: 20. Sutter - 1. a 20. Marchand (na druhou Jágr), 15. Horton, 17. Krejčí, 41. Bergeron (Jágr), 59. Boychuk. Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh 17 minut, z 12 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 75 procent. Střely na branku: 27:29. Diváci: 18 619. Stav série: 0:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články