Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chicago odstartovalo hokejovou "klasiku" s Detroitem vítězně

Chicago - Hokejisté Chicaga vstoupili vítězně do semifinále Západní konference NHL. V jubilejním 800. vzájemném zápase s tradičními rivaly porazili na svém ledě Detroit 4:1 a ujali se v sérii vedení 1:0. Vítěz základní části rozhodl o zisku prvního bodu v závěrečné třetině, v níž třemi góly zlomil nerozhodný stav 1:1.

"I když bylo skóre vyrovnané, měli jsme dost šancí na vstřelení gólu. Vůbec jsme nepanikařili. Ve druhé přestávce jsme si řekli, že budeme pokračovat v naší hře, a doufali jsme, že aktivitu vyjádříme i góly. A nakonec jsme dostali zápas tam, kde jsme ho chtěli mít. Byl to skvělý týmový výkon. Řekl bych, že byl nejlepší v dosavadním play-off," pochvaloval si Patrick Sharp, autor gólu a dvou asistencí a první hvězda zápasu.

Skóre utkání otevřel v polovině první části slovenský útočník Marián Hossa, hosté ale už o dvě minuty později odpověděli brankou Damiena Brunnera. Vyrovnaný stav vydržel až do 49. minuty, kdy si obránce Johnny Odyua sjel od modré čáry mezi kruhy a střelou zápěstím do horní části branky strhl vedení na stranu Blackhawks. Náskok domácích následně zvýšil Marcus Krueger a při závěrečné power play pečetil výhru gólem do prázdné branky Sharp.

Výsledek byl vyústěním aktivity domácích, kteří v závěrečných dvou třetinách přestříleli soupeře 36:14. "Moc jsme je neprověřili, byli lepší a výsledek je spravedlivý. Těžko jsme se dostávali z našeho pásma, oni byli rychlejší a my s přibývajícím časem kupili chyby a usnadnili jim to," komentoval utkání trenér Detroitu Mike Babcock.

"První třetina byla ještě vyrovnaná, ale další dvě jsme nebyli dost dobří. Jako by měli více energie. Víme, že můžeme hrát podstatně lépe, a to musíme příště dokázat," shodovali se po utkání Henrik Zetterberg a Niklas Kronwall. V utkání se blýskl za stavu 3:1 parádním obranným zákrokem Brent Seabrook. Zadák Chicaga zabránil gólu na úrovni brankové čáry poté, co se puk odrazil od gólmana Corey Crawforda, poté horní tyče a obloučkem padal do branky.

Výsledek 2. kola play-off NHL - 1. zápas Západní konference:

Chicago - Detroit 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky: 10. Hossa, 49. Oduya, 52. Krueger, 60. Sharp - 11. Brunner. Střely na branku: 42:21. Diváci: 21 494. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články