Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Frolík zazářil dvěma góly při druhé výhře Chicaga

Chicago - Český hokejista Michael Frolík zazářil v pátečním utkání 1. kola play-off NHL, když dvěma góly přispěl k výhře Chicaga nad Minnesotou 5:2. Pětadvacetiletý útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu a Blackhawks zvýšili své vedení v sérii na 2:0.

Michael Frolík slaví gól se spoluhráči
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Frolík v 9. minutě otevřel skóre večera, když se vrhl za pukem po zblokované střele a pohotově jej doklepl do sítě. Ve 21. minutě pak znovu uplatnil důraz před brankou, a dokonce ve vlastním oslabení zvýšil na 2:0. Hosté sice do druhé přestávky snížili, ale ve třetí třetině Patrick Sharp dalšími dvěma góly zajistil domácím pohodlný náskok.

"V základní části jsem neměl moc štěstí na odražené kotouče, tak jsem rád, že jsem si to dneska vynahradil," radoval se Frolík, který si ve 45 zápasech dlouhodobé části připsal jen tři góly. "Pokaždé, když se trefíte, sebevědomí jde nahoru. Tak doufám, že mi to v příštích zápasech pomůže. Mám na čem stavět," dodal Frolík.

Z vysoké porážky 0:5 v prvním utkání se obdivuhodně vzpamatovali New York Islanders, kteří i v druhém duelu na ledě Pittsburghu prohrávali 0:2 a 1:3, nakonec ale skóre otočili a zvítězili 4:3. Domácím nebylo nic platné, že Jevgenij Malkin skóroval už 43 sekund po úvodním buly.

Vniveč přišly i dva góly Sidneyho Crosbyho, který nastoupil poprvé od 30. března, kdy v zápase právě s Islanders utrpěl zlomeninu čelisti. Hosté předvedli třígólový obrat. Nejprve dvěma trefami ve druhé třetině smazali manko z úvodní dvacetiminutovky, vítěznou branku pak vstřelil v 53. minutě Kyle Okposo.

"Náš tým v letošní sezoně udělal velký pokrok, jako mužstvo jsme hodně vyzráli," řekl útočník Matt Moulson, který se na výhře podílel gólem a asistencí. "Nikdy se nevzdáváme. Už jsme si v letošní sezoně prošli tolika scénáři, byli jsme nahoře a dole, ale pak jsme našli způsob, jak vyhrát, jako dnes," dodal Moulson.

Zatímco v úvodním duelu série vychytal brankář Pittsburghu Marc-Andre Fleury čisté konto, tentokrát neměl svůj den. Hned dvakrát inkasoval po odrazu puku od zadního mantinelu, přičemž při rozhodujícím gólu si kotouč srazil do branky sám.

"Abyste dali šťastné góly, musíte střílet na branku. Bavili jsme se o tom po minulém zápase a jednoznačně nám chyběla střelba. Zbývalo něco přes pět minut do konce, Kyle Okposo to udělal dobře, zkusil poslat kotouč na branku a Fleury si dal vlastňáka. Štěstí přeje připraveným," radoval se obránce Travis Hamonic.

Sérii na 1:1 vyrovnal také Montreal po výhře nad Ottawou 3:1. Všechny čtyři góly padly v druhé třetině, jedinou trefu Senators obstaral český útočník Milan Michálek. Hlavním strůjcem vítězství Canadiens byl brankář Carey Price, který zneškodnil 29 střel. "Věděl, že potřebujeme, aby podal nadstandardní výkon a on to dokázal. To je celý on. Když se rozhodne, že zavře branku, tak ji prostě zavře," smál se obránce P.K. Subban.

Skvělou výchozí pozici mají po pátku hokejisté San Jose, kteří bez zraněného Martina Havláta šťastně vyhráli i druhý zápas ve Vancouveru 3:2 v prodloužení. Na 2:2 vyrovnali 55 sekund před koncem třetí třetiny při hře bez brankáře.

Výsledky 1. kola play-off NHL - 2. zápasy:

Pittsburgh - NY Islanders 3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
Branky: 4. a 8. Crosby, 1. Malkin - 8. Moulson, 26. McDonald, 31. Martin, 53. Okposo. Střely na branku: 33:42. Diváci: 18 624. Stav série: 1:1.

Montreal - Ottawa 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky: 24. White, 25. Gallagher, 39. Ryder - 29. M. MICHÁLEK. Střely na branku: 34:30. Diváci: 21 273. Stav série: 1:1.

Chicago - Minnesota 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky: 9. a 21. FROLÍK, 44. a 55. Sharp, 60. Bickell - 38. Setoguchi, 57. Scandella. Střely na branku: 48:28. Diváci: 22 012. Stav série: 2:0.

Vancouver - San Jose 2:3 v prodloužení (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 41. a 48. Kesler - 14. J. Thornton, 60. Marleau, 66. Torres. Střely na branku: 31:33. Diváci: 18 910. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články