Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Boston bez Jágra prohrál poslední zápas, narazí na Toronto

Boston - Hokejisté Bostonu, stále bez nemocného Jaromíra Jágra, prohráli v posledním zápase základní části NHL s Ottawou 2:4 a promarnili šanci potřetí v řadě vyhrát Severovýchodní divizi. Místo toho zůstali na 4. místě Východní konference a v 1. kole play-off se utkají s Torontem. Bitvy o Stanley Cup odstartují v úterý třemi duely v Západní konferenci: Chicago - Minnesota, St. Louis - Los Angeles a Anaheim - Detroit.

Utkání Boston - Ottawa
zdroj: AP autor: Steven Senne

Senators se díky výhře odpoutali z posledního postupového místa a vyhnuli se souboji s Pittsburghem, s nímž prohráli čtyři z pěti zápasů v letošní sezoně. V prvním kole je čeká kanadské derby proti Montrealu. Pittsburgh narazí na New York Islanders, poslední dvojici ve Východní konferenci tvoří Washington s New York Rangers.

Dvojice pro 1. kolo play-off NHL:

Východní konference: Pittsburgh - NY Islanders, Montreal - Ottawa, Washington - NY Rangers, Boston - Toronto.

Západní konference: Chicago - Minnesota, St. Louis - Los Angeles, Anaheim - Detroit, Vancouver - San Jose.

Boston prohrál s Ottawou poprvé z pěti letošních vzájemných duelů a připsal si sedmou porážku z posledních devíti zápasů. Před startem play-off, do něhož vstoupí ve středu na domácím ledě, se Bruins nezdají být v ideálním rozpoložení. "Všichni se na play-off těšíme. Jsme připraveni otočit list a začít od začátku, silní a čerství," řekl odhodlaně obránce Dennis Seidenberg, střelec jednoho ze dvou gólů Bostonu.

Dva góly byly pro Bruins maximem v osmi z devíti závěrečných zápasů základní části. "To je největší problém, který musíme v play-off vyřešit. Pokud zase začneme dávat góly, budeme úplně jiný tým. Při hře pět na pět si dokážeme vytvořit spoustu šancí, ale v koncovce se trápíme. Snad se nám to podaří změnit," řekl trenér Claude Julien.

"Medvědi" v utkání, které bylo přeloženo z původního termínu kvůli bombovému útoku při Bostonském maratonu, dokázali smazat dvoubrankové manko, když se trefili čtyři sekundy před koncem druhé třetiny a čtrnáct sekund po začátku třetího dějství. Nakonec se ale přece jenom radovali hosté. Vítězný třetí gól vstřelil v 57. minutě Jean-Gabriel Pageau, který se ve svém devátém utkání v NHL trefil už podruhé.

Ottawa se utká s Montrealem v play-off poprvé v novodobé historii a hráči Senators jsou plní odhodlání. "Myslím, že to bude skvělá série. Přál jsem si hrát proti Montrealu, protože jejich Bell Center je jedna z nejlepších hal, kde se hraje. Myslím, že nás v Ottawě i v Montrealu čeká neuvěřitelná atmosféra, moc se na zápasy těším," uvedl kapitán Ottawy Daniel Alfredsson.

Boston - Ottawa 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky: 40. Peverley, 41. Seidenberg - 17. Condra, 31. Cowen, 57. Pageau, 60. Turris. Střely na branku: 36:22. Diváci: 17 565.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články