Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr bude lékem na naši produktivitu, věří manažer Bostonu Chiarelli

Boston – Jerome Iginlu mu sice vyfoukl Pittsburgh, další hvězdu Jaromíra Jágra už ale získal. Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli uspěl den před uzávěrkou přestupů v NHL v souboji s dalšími zájemci a angažoval nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce Dallasu. Jednačtyřicetiletý Jágr by měl Bostonu pomoci zlepšit produktivitu.

Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli
zdroj: Getty Images

"Jeho kariéra mluví za všechno," řekl Chiarelli poté, co angažoval jednačtyřicetiletou českou hvězdu. Boston získal Jágra výměnou za mladé útočníky Lanea MacDermida, Codyho Paynea a právo výběru v letošním draftu. Může to být pozice ve druhém kole, ale pokud Bruins postoupí do finále Východní konference, přenechají Dallasu právo už v prvním kole.

"Je to silný hráč a má dobré krytí puku. Zapadá do našeho herního stylu. Hraje dobře v rozích, umí se výborně uvolnit a vystřelit. Je to prostě skvělý hokejista," uvedl Chiarelli. "Vím, že je mu už jednačtyřicet, ale byl jedním z nejlepších hráčů Dallasu a v minulé sezoně (ve Philadelphii) patřil také mezi nejlepší. Pro naši ofenzivu bude posilou."

Jágr v této sezoně v dresu Dallasu zaznamenal ve 34 zápasech 26 bodů za 14 branek a 12 asistencí. Osmý nejproduktivnější hráč historie NHL s 1 679 bodů za 679 branek a 1 000 asistencí z 1 380 zápasů ideálně splňuje představy o posile, kterou Boston hledal. S bilancí 100 gólů ve 35 zápasech nejsou Bruins spokojení a Jágr ji má pomoci vylepšit.

"V současném hokeji musí mít hráč sílu, odvahu a postavu, nebo ať už to nazveme jakkoliv, aby se dostal před branku, prosadil se ke střele nebo si pokryl puk. Věříme, že Jaromír to všechno má. Jsme rádi, že jsme ho získali," řekl generální manažer Bostonu. Jágr má pomoci Bruins i v přesilovkách, v jejichž úspěšnosti jsou až na 23. místě.

V početních výhodách se trápí klub už několik sezon včetně cesty za ziskem Stanleyova poháru v roce 2011. "To je také jedna z věcí. Je v přesilovkách silný v rozích. Umí vybruslit na vrchol kruhu, má opravdu nebezpečnou střelu zápěstím a tvoří hru. Určitě nám při přesilovkách pomůže," uvedl Chiarelli. Jágr během kariéry v přesilovkách v NHL nastřílel 195 branek a připsal si 360 asistencí.  

Generální manažer se o Jágrově přínosu bavil i s českým útočníkem Davidem Krejčím a slovenským obráncem a kapitánem Zdenem Chárou. "Je to úžasný hokejista, který má na kontě vítězství ve Stanley Cupu a je to hvězda. Trošku bych to přirovnal - a o tom jsme se už bavili i s Jaromírem - k příchodu Marka Recchiho (v roce 2009), doplnil Chiarelli.

Recchi, s nímž hrál Jágr na začátku své kariéry v NHL za Pittsburgh, přišel do Bostonu také v 41 letech a se dvěma prsteny za triumf ve Stanleyově poháru. V roce 2010 pak získal s Bruins svůj třetí titul. Jágrovi v létě končí roční kontrakt na 4,5 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem. Podle Chiarelliho je moc brzy na to, aby říkal, zda se bude Boston snažit s Jágrem jednat o prodloužení smlouvy. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články