Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slováci si i přes prohru výkon pochvalovali. Klobouk dolů před klukama, řekl Hudáček

Kolín n. Rýnem – Takový výkon na šampionátu ještě nepodali. Hokejisté Slovenska proti Německu odehráli nejlepší zápas na turnaji, což sami po utkání uznali. I tak ale ztratili dvoubrankové vedení a nakonec padli 2:3 po nájezdech. Svěřence kouče Zdena Cígera tento fakt hodně mrzel, ale byli rádi, že vybojovali alespoň cenný bod.

Tomáš Hrnka
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

"Klobouk dolů před klukama, že jsme zvládli dva takhle těžké a dlouhé zápasy ve dvou dnech po sobě," ocenil tým gólman Július Hudáček, jehož důrazný proslov před závěrečnou třetinou předchozího utkání s Dány vybudil tým k vyrovnání z 0:3 na 3:3. Nájezdy však opět vyšly lépe soupeři.

"Škoda, že jsme ani jeden z těch zápasů nedotáhli do vítězného konce. Už jsme si chtěli konečně poslechnout naši hymnu. Ale nepodařilo se, což mě osobně hodně mrzí," doplnil Július Hudáček. A znovu tak připomněl faux pas organizátorů, kteří po sobotním utkání Slováků s Italy a jejich dosud jediné výhře zahráli místo slovenské hymnu Slovinska.

"Velká škoda, že jsme tento zápas prohráli," mrzelo útočníka Marcela Haščáka. "Podali jsme totiž výborný kolektivní výkon a konečně jsme začali hrát dobře také takticky. Vedli jsme 2:0 a měli to výborně rozehrané. Dobře jsme blokovali střely, hráli jeden za druhého a konečně plnili taktiku. Za to bychom si vyhrát zasloužili. V závěru při nájezdech už to byl vabank, který nám nevyšel," doplnil Haščák, mistr extraligy s Brnem.

Útočník Mário Bližňák viděl jako jednu z příčin neproměňování šancí. "Bylo jich dost. Stejně jako už v předchozích zápasech. Pokud bychom je všechny proměnili, vedeme skupinu. Jenže na 'kdyby' se nehraje. Důležité je alespoň to, že jsme zlepšili naše výkony a konečně jsme hráli kolektivně náš systém. Bojovali jsme až do konce a nakonec máme alespoň ten zasloužený bod," prohlásil Bližňák.

Jednu gólovou možnost z kategorie stoprocentních měl ještě za stavu 1:0 Haščák, jenže trefil pouze tyč odkryté branky. "Kdyby tam byli na mém místě novinář, divák nebo možná i roztleskávačka, každý z nich by z toho dal gól. Nevím, co se mnou je. Doufám, že se už konečně chytím nějakým usmoleným gólem," přál si Haščák, jeden z těch, kteří mají táhnout slovenskou ofenzivu. Zatím však neskóroval a na kontě má tři asistence.

Slováky mrzela další těsná porážka, přesto pro ně byl i zisk bodu důležitý, neboť nyní mají na kontě celkem čtyři a znovu se o kousek vzdálili posledním Italům. Obav z hrozby sestupu tak opět trochu ubylo. Cígerův výběr by naopak rád ještě zabojoval o čtvrtfinále. Jeho soupeři ale budou Rusko, USA a Švédsko.

"Asi bychom museli vyhrát všechny tři zápasy. Není to sice nemožné, ale určitě velmi těžké. Když však budeme mít stejný přístup, jako jsme měli s Německem, nějaké body ještě posbíráme," je přesvědčený Július Hudáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články