Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Rusko získalo bronz, nad USA zvítězilo vysoko 7:2

Moskva – Mysleli na titul, nakonec vybojovali alespoň bronz. Rusové proměnili svůj poslední zápas v exhibici a zvítězili vysoko 7:2. Pod vítězství se výrazně podepsal dvougólový Mozjakin a také Dacjuk, který si připsal hned tři asistence. Americké fiasko alespoň korigoval dvěma góly Vatrano.

Hokejisté Ruska s trofejí za 3. místo na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

Úspěch pro Rusy na každém mistrovství představuje jen a pouze zlatá medaile. Ta jim unikla loni v Česku a také nyní před domácím publikem. Sborná se však ze své včerejší semifinálové kocoviny dokázala rychle oklepat a zápas o bronz proměnila v hru kočky s myší, kterou si usmířila své zklamané fanoušky. Díky sedmigólové kanonádě si potřetí v historii dokráčela pro třetí místo.

Vysoké vítězství odstartovala střela Vojnova, který napřáhl od modré čáry a dokázal prostřelit brankáře Kinkaida. V první dvacetiminutovce dokázal během přesilovky ruské vedení navýšit ještě Mozjakin. Zkušený útočník, který měl být na turnaji jedním z hlavních tahounů domácího týmu, se v dosavadních zápasech spíš trápil, ale přesnou a prudkou ránou do horního růžku brány si vylepšil svoji reputaci.

Bod zlomu přišel ve druhé třetině, kdy Rusové přidali další tři branky a hrou se již viditelně bavili. Pavel Dacjuk opět ukázal, že je mistr nahrávač a hodinářsky přesnou přihrávkou nabídl Těleginovi jednoduché zakončení do prázdné brány. Americkou obranu si povodil také Panarin, který v přečíslení 2 na 1 chytrou přihrávkou vybídl Dadonova ke zvýšení na 4:0. Jen chvíli předtím uháněl na ruskou bránu Schroeder, jenže Bobrovskij jeho ránu vytěsnil mimo tři tyče. Vyplnilo se tak staré známé a pravdivé pořekadlo "nedáš, dostaneš".

Ruský koncert dále pokračoval a Panarin si po asistenci připsal také gól, když do prázdné brány doklepl střelu Bělova, která se k němu odrazila od tyče. Naopak druhou asistenci si připsal Dacjuk, který další přesnou přihrávkou udělal z Mozjakina pro změnu dvougólového střelce. 

V posledních sekundách Rusové přidali ještě sedmý gól a střelcem se stal symbolicky nejproduktivnější hráč sborné i celého šampionátu Šipačov, který celkově zaznamenal šest gólů a dvanáct asistencí.

Americké fiasko odvracel alespoň Vatrano, který v zápase zaznamenal oba góly USA. Nejprve překonal Bobrovského technickou střelou zápěstím ke vzdálenější tyči a druhou branku přidal po geniální přihrávce Warsofského.

Útočník bostonské farmy v zápase zastínil do té doby dominantního Matthewse. Ten byl ve včerejším semifinálovém utkání často na ledě a dnes mu chyběly potřebné síly. K Vatranovi se bohužel nepřipojil žádný další Američan, díky kterému by USA mohlo být Rusku rovnocenným partnerem. Prokázala se tak možná nezkušenost amerického výběru, který měl na turnaji nejnižší věkový průměr ze všech týmů. Dokonce jde o nejmladší výběr USA od roku 2004.

Rusko - USA 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Vojnov (Kalinin, Širokov), 14. Mozjakin (Dacjuk, Orlov), 30. Tělegin (Dacjuk, Mozjakin), 33. Dadonov (Panarin, Šipačov), 36. Panarin (Bělov, Čudinov), 54. Mozjakin (Dacjuk), 60. Šipačov (Dadonov, Panarin) - 35. Vatrano (Warsofsky, Nelson), 44. Vatrano (Warsofsky). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Fraňo - Lhotský (oba ČR), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 12 043.

Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Bělov, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Orlov - Ljubimov, Kuzněcov, Ovečkin - Tělegin, Dacjuk, Mozjakin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Širokov, Kalinin, Plotnikov. Trenér: Oleg Znarok.
USA: Kinkaid (41. Condon) - Murphy, McCabe, Wideman, Hanifin, Warsofsky, Skjei, Santini - Fasching, Nelson, Vatrano - Foligno, Matthews, Schroeder - Compher, Larkin, Motte - Wood, Hendricks, Maroon - Connor. Trenér: John Hynes.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články