Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vůjtek potvrdil, že končí. S jedním gólem se vyhrává těžko, řekl

Moskva – Zklamaný, přesto spokojený. Vladimír Vůjtek po prohraném utkání s USA (2:1 SN) uvedl, že přestože česká reprezentace nepostoupila do semifinále mistrovství světa, její hra byla v základní skupině, kterou opanovala, sympatická. Zároveň potvrdil, že duel, v němž v nájezdu rozhodl Auston Matthews, byl jeho poslední na střídačce národního týmu.

Vladimír Vůjtek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Zápas podle něj neovlivnila nervozita, i když si byl vědom, že první deset minut bylo pomalejších. "Ale pak jsme se rozehráli, nehráli jsme špatně. Ale s jedním gólem se přece jenom těžko vyhrává," přiznal Vůjtek.

Na nájezdy byli určeni Kašpar, Koukal a Zohorna. Ani jeden nedal. "Kašpar jezdil pravidelně, Zohorna dal dnes gól a Koukal taky dává - v KHL. Věřil si na to, i když zápas nehrál, tak jsme ho postavili. Prostě to je loterie," řekl Vůjtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek: Byl to můj poslední zápas na lavičce nároďáku

Zdůraznil, že mužstvo se vždy hodnotí na základě čtvrtfinále. "A to jsme prohráli, i když na penalty. Mužstvo ale hrálo velice dobře. Žádný zápas jsme neprohráli bez bodu, mužstvo pracovalo možná víc, než se od něj čekalo," dodal.

Absolutorium na turnaji si podle něj zaslouží brankáři Dominik Furch a Pavel Francouz. "Oba chytali velice dobře. Brankářská škola je u nás dobrá. Celé mistrovství světa byli na vrchu," chválil.

U obránců a útočníků byly výkony střídavé. "Někdy měli kluci v obraně okénka. Je to mladá obrana, byli poprvé na světovém šampionátu. Na to, kolik mají za sebou, si své odehráli. Nebylo to špatné. V útoku jsme se v některých zápasech, hlavně s Dánskem a USA, nedokázali víc prosadit," řekl Vůjtek, který potvrdil, že duel s USA byl jeho posledním v roli hlavního trenéra národního týmu. O své případné funkci na zářijovém Světovém poháru hovořit nechtěl.

Jako nejslabší článek týmu hodnotil přesilové hry. "Ty nám nešly nejen proti USA, ale na celém mistrovství. Hráli jsme je na dvě formace, nějaký gól jsme z toho dali, ale od první formace jsme v power-play čekali trochu víc," řekl.

Vůjtek si cení i toho, že stejně jako mančaft, pracoval dobře i celý realizační tým. "Každý trenér má svou metodu a já vsadil na tyhle tři kluky (asistenti Kalous, Špaček, Jandač), a ta spolupráce byla velmi dobrá. Vycházeli jsme spolu dobře, měli jsme své úkoly a o nich jsme věděli. Šli jsme si za tím, a to ukázala i naše hra, která byla asi sympatická. Přestože jsme nepostoupili, můžeme být se hrou toho týmu spokojeni," zdůraznil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články