Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Jordán chce zopakovat předloňskou výhru nad USA, odreaguje se u Liverpoolu

Moskva - Hokejový obránce Michal Jordán z Caroliny se na svém třetím mistrovství světa v kariéře potřetí potká v důležité fázi turnaje se Spojenými státy americkými a věří, že se přes ně přiblíží k medailím tak jako v Minsku před dvěma lety, kdy vyhráli 4:3. Zápas to ale nebude lehký, na což upozorňuje i loňská prohra 0:3 v zápase o bronz.

Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Doufám, že to zase zvládneme a posuneme se do bojů o medaile," doufal Jordán, který touží po svém prvním cenném kovu. V Bělorusku i v Praze s týmem prošel do semifinále, ale nakonec se musel smířit se čtvrtým místem. Těší jej, že český tým si svými výkony v Moskvě řekl o důvěru fanoušků, ale k úspěchu je podle něj ještě dlouhá cesta.

"V této fázi turnaje nejsou rozdíly moc velké. Sice jsme vyhráli skupinu, oni v té druhé skončili čtvrtí, ale tady to začíná nanovo. Jedno utkání rozhodne, jestli to bude úspěšné, nebo ne," uvědomuje si Jordán.

Bek Caroliny se soustředí na výkon na ledě a nechce ani vnímat okolní faktory. Jako třeba to, že Američané neporazili na turnaji ještě žádného papírově silného soupeře a museli cestovat z Petrohradu do Moskvy 635 kilometrů vlakem. "Abych pravdu řekl, ani nevím, jaký mají program," podotkl.

"My jsme se snažili udělat všechno pro to, abychom zůstali tady a cestování nám odpadlo. Jsem si stoprocentně jistý, že v kabině nad tím nikdo nepřemýšlí, jestli cestovali, jeli vlakem nebo letadlem. Snažíme se připravit a nechat na ledě všechno," prohlásil zlínský odchovanec.

V zápase se potká se spoluhráčem z Caroliny, kterým je devatenáctiletý zadák Noah Hanifin. "Hrál jsem s ním, vím, jaký je hráč. Abych řekl pravdu, tak jinak jejich soupisku moc neznám. Nesledovali jsme je. Máme celý den, zítra ještě dopoledne, abychom se na ně připravili. Akorát vím, že je tam Larkin, což je výborný bruslař. Na toho si musíme dát pozor, protože na širokém hřišti bude mít obrovskou výhodu," řekl český bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti chystali taktické varianty pro zápas s Amerikou

Český tým posunul původně plánovaný trénink z odpoledne už před oběd, hokejisté tak mohli využít volný zbytek dne i k relaxování a nabírání sil na klíčovou bitvu. "Možná se půjdu projít kolem hotelu. Do centra je to celkem dálava a nevím, jestli se mi bude chtít být někde v taxíku v zácpě. Potom je velký zápas, Liverpool," těšil se Jordán na finále fotbalové Evropské ligy, ve kterém bude hrát v Basileji Liverpool s FC Sevilla.

"Už odmala jsem fanoušek Liverpoolu. Sezona nebyla moc dobrá, ale doufám, že si to vynahradí v poháru. Ale takové nervy jako ve čtvrtek to nebudou. Až takový fanoušek nejsem, že bych měl běhat po hotelu nebo tam něco rozbíjet. Ale bude příjemné před tím zápasem, že můžu ještě vypnout hlavu," řekl Jordán, který se chystá někdy v budoucnu Liverpool navštívit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články