Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Havel: Američané trochu podcenili skladbu mužstva. My musíme hodně napadat

Praha – Čtyři mistrovství světa odehrál na přelomu šedesátých a sedmdesátých let ve své bohaté kariéře Jan Havel, dvakrát reprezentoval na olympijských hrách – a stále bedlivě sleduje hru hokejové reprezentace na světových šampionátech. Letos oceňuje hlavně týmové pojetí hry. "Před letošními výkony musím smeknout," chválí mladý výběr trenéra Vůjtka.

Trenérovu letošní práci Havel vůbec velmi oceňuje. "Reprezentace mě překvapila. Vůjtek, kterému hrozně fandím a přeju mu hodně zdraví, dal dohromady tým, který se mi moc líbí. Po dlouhé době dal mladým zelenou a myslím, že se to kladně projevilo. Oni chtějí reprezentovat, což je podstatná věc pro hokejistu."

"Já vždycky jezdil na MS s tím, že tam necháte srdce, bojujete za vlast. To se letos u mužstva projevilo, má v sobě hodně síly, je to týmová práce. Lajny jsou vyrovnané. Velmi mě to překvapilo, před letošními výkony musím smeknout," říká Havel.

Je nám líto, video expirovalo.
Havel: Naši chtějí reprezentovat, tým se mi moc líbí

Na Ameriku by dle něj měl platit zejména kvalitní presink. "Musíme napadat od začátku do konce. Američané jsou velmi dobří bruslaři, i když si myslím, že trochu podcenili skladbu mužstva, chybí tam dvě tři individuality, sází na mladé hráče. Každý zápas hráli jinak, někdy pod psa, pak najednou začnou bruslit," všiml si.

Cílem tedy bude dostat mladé hráče Spojených států pod tlak. "Jakmile je pod něj dostaneme, mladí podlehnou. Musí v tom být dravost, hokejové srdce a touha po vítězství. A záležet bude na brankáři. Myslím si, že o něco lepší formu má Furch. Vychytal dvě nuly, což ho vyneslo psychicky nahoru, je sebevědomý. Ale připravený je i Francouz a rozdílů mezi nimi moc není," dodal Havel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články