Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příště tolik chyb neuděláme, řekl kouč sestupujícího Kazachstánu

Moskva – Hokejisté Kazachstánu se stali prvním sestupujícím týmem z mistrovství světa. Počtvrté za sebou se tak jako nováček nedokázali udržet mezi elitou. Poprvé u toho byl jako hlavní trenér Andrej Nazarov. "Udělali jsme chyby a teď se musíme postarat o to, aby se neopakovaly. Chybovali jsme i ve složení týmu," uvedl Nazarov po porážce s Lotyšskem, která jeho tým definitivně poslala zpět do první divize.

Brankář Kazachstánu Vitalij Kolesnik
zdroj: ČTK/AP

"Byl to pro mě první světový šampionát (v elitní skupině) a já věřím, že ne poslední. Příště tolik chyb neuděláme," podotkl jedenačtyřicetiletý kouč, který zároveň vede nejlepší kazašský tým Barys Astana v KHL.

Bývalý úspěšný obránce, jenž má na kontě přes 500 startů v NHL, přiznal, že Kazaši chybovali v přístupu ke kanadsko-americkým posilám. Trojice Nigel Dawes, Brandon Bochenski, Dustin Boyd sice patřila v Moskvě mezi klíčové hráče týmu, Nazarov však s jejich výkony tolik spokojený nebyl. "Problém byl s jejich fyzickou kondicí," vysvětlil.

Kazachstán možná trochu doplatil i na to, že se snažil hrát všechny zápasy naplno a duely s favority nevypouštěl, jako to udělaly jiné týmy. "Na světovém šampionátu ale chcete vždy vyhrát," odmítl Nazarov možnost, že by jeho mužstvo například vypustilo duel s Ruskem nebo Českem a ušetřilo tak síly.

Sestup Kazachy mrzel o to více, že v Moskvě měli velkou podporu fanoušků. "Děkujeme jim za podporu. Chtěli, abychom vyhráli, a věřili nám. Teď je čas přemýšlet, jak už jsem řekl," dodal Nazarov. Kazachstán se s MS rozloučí pondělním zápasem s Dánskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články