Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Jeřábek: Předpokládám, že Dánové budou brusliví a podobní jako Norové

Moskva - Obránce Jakub Jeřábek patří na turnaji zatím k nejpříjemnějším překvapením v českém týmu. Zadák mužstva oslavil pětadvacáté narozeniny, svou pozornost ale směřuje k utkání s Dánskem. Tým soupeře připodobnil k norskému výběru, s nímž už se Češi v Rusku utkali.

Jakub Jeřábek v utkání z Kazachstánem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Jeřábek oslavil pětadvacátiny, více ale hledí směrem k utkání s Dánskem, které může rozhodnout o tom, zda se Češi budou muset na čtvrtfinále stěhovat do Petrohradu. "Čeká nás důležitý zápas. Víme, že můžeme zase o krůček dál. Chceme předvést zase dobrý výkon," řekl Jeřábek.

Zkušenosti s dánským hokejem nemá. "Ale předpokládám, že budou brusliví, budou podobní jako Norové. Spousta z nich hrají zahraniční ligy a bude to nepříjemný soupeř," připojil Jeřábek, který je rád, že na rozdíl od pátku měl nyní český tým jednodenní pauzu mezi duely. "Teď je ten režim příjemnější. S Kazachy nám trochu chyběla šťáva. Dobili jsme síly, někdo šel na masáže."

Je nám líto, video expirovalo.
Tréninku se zúčastnil kompletní český tým, Faksa se kvůli vízům zpozdil

Češi mají po pěti výhrách v pěti duelech dobře rozehraný boj o vítězství ve skupině, ale Jeřábek zatím o možném soupeři pro boj o semifinále nepřemýšlí. "Když si zapneme televizi na hotelu, tak vidím nějaké zápasy. Četl jsem, že Němci se posunuli na čtvrté místo. Ale ještě je tam pár zápasů," prohlásil Jeřábek.

Užívá si zájem fanoušků z domova. "Zprávy od našich i od kamarádů mám, hrozně mě to těší. Před šampionátem si moc lidí nemyslelo, že tím budou takhle žít. Jsme moc rádi, že jsme je do toho dostali. Ať nám dál fandí, ale ať ještě krotí emoce," řekl Jeřábek.

Svými výkony si Jeřábek říká i o pozornost současného asistenta Josefa Jandače, který bude od příští sezony hlavním koučem národního týmu. Brzy po turnaji ještě bude doplňovat sedm jmen do nominace na Světový pohár, ale na to Jeřábek nemyslí. "Těžko říct. Je to úplně jiný turnaj, na jiném kontinentu a na jiném hřišti," dodal zadák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články