Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hlavní motivace? Zůstat v Moskvě, přeje si Vůjtek

Moskva - Čeští hokejisté si výhrou nad Kazachstánem pojistili účast ve čtvrtfinále mistrovství světa. Podle trenéra Vladimíra Vůjtka by jeho svěřenci rádi co nejdříve získali jistotu, že se na boj o semifinále nebudou stěhovat z Moskvy. "Hlavní motivace je nejet do Petrohradu a zůstat, stačí nám jedno vítězství. K prvnímu místu musíme získat víc bodů," řekl kouč národního týmu.

Trenér Vladimír Vůjtek během tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

K jistotě setrvání v Moskvě potřebuje reprezentace bez ohledu na ostatní výsledky získat z duelů s Dánskem a Švýcarskem tři body, k jistému prvnímu místu ještě o bod více.

S Kazachy se Češi utkali po jedenácti letech, celkově počtvrté v historii a pokaždé vyhráli. Zvítězili na MS v roce 2004 v Praze 7:0 a o rok později ve Vídni 1:0. V roce 1998 na olympiádě v Naganu uspěli po výsledku 8:2.

Vůjtka potěšilo, že hráči věřili, že zápas neztratí. "Sebedůvěra roste s každým vítězstvím, ale síly nám už potom ubývaly. Už jsme nebyli schopni hrát takovou nátlakovou hru jako do půlky zápasu. Kazachstán nás potom hodně trápil. Hráli jednoduše a vabank. Stříleli puky už z půlky, šli do brány. My už obrannou činnost neměli tak důslednou," prohlásil.

S Dánskem očekává Vůjtek zase lepší pohyb. "Bude to zase trošku jiné mužstvo, živější a zase budeme líp bruslit než v druhé polovině proti Kazachstánu. Utkání jsme ubojovali i díky výbornému brankáři (Francouzovi) a v neděli podáme podobný výkon jako včera," věří kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články