Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Forsberg s Oduyou Švédy neposílí, Seveřané ale vyhlíží další jména

Moskva – Podobně jako český tým, tak i Švédsko stále vyhlíží případné posily z NHL. Tre kronor mohou teoreticky vypomoci obránci John Klingberg z Dallasu a Mattias Ekholm z Nashvillu. Oba ale podstoupí ještě výstupní zdravotní prohlídky. Do Ruska naopak s jistotou nepřicestují útočník Nashvillu Filip Forsberg a další bek Johny Oduya (Dallas).

Sport
zdroj: ČT4

Podle vyjádření tiskového mluvčího švédského týmu Anderse Feltenmarka se u Klingberga s Ekholmem čeká na to, až oficiálně uzavřou sezonu v klubech. Zatímco u třiadvacetiletého Klingberga je ještě otázkou jeho zdraví, o dva roky starší Ekholm je podle všeho v pořádku. "Cítím se velmi dobře a i naši lékaři nemají problém, takže si dovedu představit, že bych na šampionát přijel," uvedl po rozhodující porážce na ledě San Jose.

Špatnou zprávou pro Švédy je naopak Forsbergův zdravotní stav. Přestože odehrál vyřazovací bitvy o Stanley Cup, nastupoval do nich s poraněnými zády. "A klub chce, abych měl dostatek času na jejich doléčení," vysvětlil jednadvacetiletý talent švédského hokeje.

Feltenmark zároveň potvrdil, že k týmu se nepřipojí ani Oduya. Již o něco dříve vzala za své možnost příjezdu útočníků Nicklase Bäckströma a jeho spoluhráče z Washingtonu Marcuse Johanssona. "Jsem bohužel natolik zraněný, že nemám jinou možnost, než odmítnout," vysvětlil Johansson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články