Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Další kanonáda se nekonala. Kanada zlomila Němce až ve třetí třetině

Petrohrad – Sice to nebyl výkon a kanonáda jako v předchozích duelech, hokejisté Kanady však na mistrovství světa nezaváhali ani ve čtvrtém duelu. Nebojácně hrající Německo s favoritem drželo krok až do třetí třetiny, kdy obhájce zlata střetnutí zlomil a nakonec vyhrál 5:2. Javorové listy tak jasně vládnou skupině B.

Utkání Kanada - Německo
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Alexander Demianchuk

Na loňském mistrovství v Praze se jejich vzájemný duel změnil v totální demolici Německa. Kanada při své zlaté jízdě slavila vůbec nejvyšší vítězství, když svého soupeře rozstřílela vysoko 10:0 a hattrick nasázel Hall. Letošní střetnutí ale nabízelo poněkud odlišnou podívanou.

Javorové listy sice začaly ideálním způsobem a už ve čtvrté minutě se ránou zápěstím prosadil právě hrdina posledního střetnutí Hall. Kanada však oproti předešlým duelům, v nichž soupeře zničila, působila ospalejším dojmem. Severoameričané zaostávali v bruslení a brankáři Pielmeierovi příliš obtížné práce nepřidělali.

To s elánem hrající Němci překvapovali. Proti favoritovi hráli nebojácný a otevřený hokej a v první třetině si vytvořili více výraznějších příležitostí. V osmé minutě neměl daleko k vyrovnání Akdag a Talbot musel vytáhnout dobrý zákrok.

Po čtvrthodině hry se dokonce Němci začali radovat, když po rychlé akci dva na jednoho překonal kanadského brankáře Fauser. Branky ale docílil bruslí a rozhodčí ji po prozkoumání videa neuznali. Do konce úvodní dvacetiminutovky pak outsider zahrozil ještě jednou. Sám před Talbotem se zjevil Ehrhoff, jehož pokus skončil vysoko nad.

Kanaďané po změně stran na chvíli outsiderovi odskočili. V čtyřiadvacáté minutě v přesilovce zakombinovali a na konci slavil s rukama nahoře Perry. Němce ale ani tento moment nezlomil. Naopak v dvaatřicáté minutě se k puku dostal Reimer a proti jeho pokusu už Talbot nedokázal zasáhnout.

Favorit v ten moment příliš nevěděl, co hrát. Na Němce sice na chvíli zatlačili v přesilovce, jenže evropský tým oslabení přežil a poté sám udeřil. Dvě minuty před sirénou si po rychlém přečíslení sjel z druhé vlny Akdag, jenž překonal Talbota křižnou střelou.

Těsně před odchodem do kabin ještě mohl udeřit McDavid, jenže ho vychytal dobrým zákrokem Pielmeier. Javorové listy se tak do vedení hry vrátily až v závěrečné části a postaral se o to opět Hall. Hráč se čtyřkou na zádech využil přesný pas mladíka McDavida a neměl problém zamířit do odkryté branky.

Kanaďané už vedení nechtěli pustit a přidali na tempu. V pětačtyřicáté minutě mohl dokonat hattrick Hall, který neuspěl, ale nemusel smutnit dlouho. Nahození od Riellyho totiž o chvíli později do branky Německa tečoval Jenner.

Severoameričané si už zbytek zápasu pohlídali a povedlo se jim ještě jeden gól přidat. Při přesilovce od modré tvrdě vypálil Ceci a puk z jeho hokejky se zastavil až v brance. Kanada si tak připsala čtvrté vítězství ve čtyřech zápasech při skóre 25:4.

Kanada - Německo 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchane, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly, Brassard), 54. Ceci (O'Reilly) - 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schütz). Rozhodčí: Kubuš (SR), Wehrli - Kaderli (oba Švýc.), Ritter (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 5369.

Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Matheson, Dumba, Hutton - Stone, Reinhart, Domi - Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Perry, Brassard, Hall. Trenér: Bill Peters.

Německo: Pielmeier - Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Ankert - Noebels, Draisaitl, Macek - Schütz, Hager, Gogulla - Kink, M. Goc, Seidenberg - Reimer, Kahun, Rieder - Fauser. Trenér: Marco Sturm.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články