Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zohorna: Norům došly síly, byli unavení z předchozího zápasu

Moskva - Útočník Tomáš Zohorna je členem formace, která má na MS na starosti především defenzivu. V utkání s Norskem se to ovšem změnilo a Zohorna vstřelil svůj první gól na šampionátu. Za slabším výkonem Norů viděl po zápase jejich únavu z předchozího duelu.

Tomáš Zohorna (uprostřed) s Robertem Kousalem (vlevo) a Michalem Řepíkem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Zohorna vstřelil Norům svou první branku na světovém šampionátu. "Za výhru jsme strašně rádi. Myslím, že jsme se dobře připravili na zápas  věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Od začátku jsme hráli výborně, Norům pak došly síly. Hráli jsme lépe než oni po celý zápas," podotkl. "Norové byli asi dost unavení ze včerejšího zápasu," myslí si.

Vyjádřil se i k zákroku na svého spoluhráče Roberta Kousala, kterého "sundal" jeden z Norů. "Je na tom dobře. Dostal ránu na hlavu a na nohu. Po zápase jsem se s ním bavil, a prý ho jen trochu bolí noha. Myslím, že zítra nastoupí bez problému," popsal.

Pro Zohornu šlo o první vstřelený gól na mistrovství. "Naskočil jsem na led, když Norové zakládali útok. Norský obránce udělal chybu, vypíchl jsem mu puk k nim do třetiny. Bylo tam dost času  viděl jsem, že mám prostor na střelu, a trefil jsem to," popsal svůj brankový úspěch. "Naše pětka je tady spíš od bránění, tohle je velké plus," těšilo ho.

Tým si po nad očekávání dobrých výkonech může gratulovat. Bylo by však chybou rezignovat na pečlivost a myslet si, že výsledky budou přicházet samy. Podcenění soupeřů může být faktor. Zohorna ale jakýkoliv náznak ledabylosti odmítá. "Doufám, že to nehrozí. V kabině si na to dáme pozor. Nic nekončí, před sebou máme ještě tři zápasy. Budeme hrát stejně jako dosud," uzavřel český útočník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články