Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Po slušném startu Slováků přišel tvrdý náraz, tři hráči jsou mimo

Petrohrad - Obrovskou trhlinu dostaly během dvou dnů plány slovenských hokejistů na mistrovství světa. Po úvodních dvou povinných výhrách nad Maďarskem a Francií měli Slováci dobře rozehrané další dva duely s Německem a Běloruskem, nakonec ale v součtu z nich nevytěžili ani jediný bod. Proti Bělorusům dokonce po dvou třetinách vedli 2:0, nakonec opouštěli led poražení po výsledku 2:4.

Zdeno Cíger (vpravo) a jeho asistent Miroslav Miklošovič
zdroj: ČTK/AP

V duelu proti Bělorusku se 40 minut zdálo, že kolaps z vedení 1:0 na konečných 1:5 v souboji s Německem bude zapomenut. Slováci sice nezářili, ale utkání měli pod kontrolou a soupeř se zdál být zcela neškodný. Jako kdyby ale tomuto dojmu podlehli i samotní hráči. A do hry už pak nedokázali naplno naskočit zpátky.

"Hráli jsme dobře dvě třetiny, ale potom jsme se začali bát o výsledek. Soupeř byl agresivnější. Když Bělorusové vstřelili první gól, dostali nás pod tlak. Ztratili jsme hrozně moc puků, což nás stálo výsledek," uvedl kouč Slováků Zdeno Cíger.

Navíc se zdá, že ve slovenském týmu není moc dobrá atmosféra. Asistent trenéra Ernest Bokroš zmínil před duelem s Běloruskem, že mladým hráčům chybí pokora. Jedenadvacetiletí Martin Reway a Marko Daňo dostali šanci v prvním útoku, ale zatím se na turnaji netrefili.

Útok Daňo - Reway - Bakoš je mezi Slováky nejhorší v hodnocení +/-. Reway s -4 dokonce nejhorší hráč Slováků vůbec. A nevracel se ani ve středu před vyrovnávacím gólem na 2:2. Kapitán Andrej Sekera už to nevydržel a ve třetí třetině si své spoluhráče na střídačce podal.

"Byly tam konflikty," připustil Cíger, jenž se k situaci nechtěl detailně vyjadřovat. "Protože nevím, jak to celé dopadne. Ale určitě to nepomohlo. Třetí třetina byla ve znamení nějakých malých konfliktů, které do týmu nepatří. Chlapci si v tom musí udělat pořádek. Takové věci se v těžkých chvílích nevyplácí, což se i potvrdilo. Tým musí fungovat pospolu jako tým až do závěrečné sekundy," zdůraznil Cíger.

Sílu Slováků kromě vnitřních rozbrojů oslabují navíc i zranění. Z turnaje po forvardovi Tomáši Hrnkovi (rameno) vypadl po nárazu na hrazení se zlomenou nohou obránce Michal Sersen, dobře to nevypadá ani s útočníkem Andrejem Šťastným. "Zřejmě si roztrhl prsní sval, přesnou diagnózu ještě neznám. I on ale pravděpodobně dohrál," předpověděl Cíger.

Slováci sice drží i přes porážku průběžnou třetí příčku, jenže s konkurenty na hraně postupu prohráli a ve zbývajících utkáních ve skupině se představí proti supersilné Kanadě, Finsku a USA. I tak ale za současného rozpoložení není postup ještě nereálný. Američané zatím např. ze tří zápasů vytěžili jen tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sekera usměrňuje spoluhráče během time-outu s Běloruskem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články