Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hudáček: Byl na nás vyvíjen tlak ze všech stran, ale zvládli jsme to

Petrohrad - Slováci ožili. Před šampionátem na ně byl vyvíjený velký tlak, nicméně úvodní dva zápasy s Maďarskem a Francií zvládli a se skóre 9:2 jde o jejich nejvydařenější vstup na mistrovství světa od roku 2007.

Július Hudáček
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Úvodní utkání proti Maďarsku, největšímu outsiderovi, slovenští hokejisté vyhráli 4:1 a poté zdolali Francii 5:1. Vstup do utkání se jim přitom vůbec nepovedl a hned z první střely inkasovali.

"Řekl jsem si – Julo, bojuj! Někdy se to stává. Ale zvládli jsme to, dali jsme dva rychlé góly a otočili to," přibližoval své bezprostřední pocity brankář Július Hudáček, který si úvod zápasu jistě představoval jinak.

Prohrát s Francií by totiž byla velká komplikace. "Máme těžký los, za pět dní nás čekají čtyři zápasy s týmy, které chtějí postoupit do čtvrtfinále. Úvodní čtyři zápasy tak pro nás jsou klíčové. První dva jsme zvládli, teď nás čekají druhé dva. Zatím je to dobré, ale není třeba to přeceňovat. Stačí jedno zakopnutí a můžeme o čtvrtfinále přijít" řekl Hudáček, kterého v zápase s Francií podržel svým výkonem i jeho bratr Libor, který vstřelil jeden gól.

"Snažíme se získat co nejvíc bodů a zatím se nám to daří. Byl na nás vyvíjený tlak z každé strany, ale zvládli jsme to. Jsem rád, že vyhráváme, v týmu je dobrá nálada," zmiňoval Libor Hudáček.

Nezapomíná však, že na vydařený start má velký vliv síla soupeřů. Slováci se zatím střetli s papírově slabšími týmy a pořádná prověrka je teprve čeká. "Všichni jsme si sáhli do svědomí, víme, že jsme na mistrovství světa. Jsme rádi za ty dva zápasy a uvidíme, co bude dál. I ostatní týmy totiž potřebují sbírat body," vysvětluje.

V úterý se Slováci utkají s Němci a půjde o důležitý duel, který může přiblížit čtvrtfinálovou účast. "Nebude to lehčí jako doposud, potřebujeme další body. Bude to hra na dvě branky jako s každým jiným," reagoval Hudáček.

Důležitým prvkem slovenského týmu je zatím kapitán Andrej Sekera, který odvádí skvělé výkony a může být klíčovým hráčem i proti Německu. Sám ale vyzdvihuje týmovost s vůlí a soustředěností, se kterou jeho spoluhráči dobývali Francii. "Dostali jsme nešťastný gól, ale nevzdali jsme se, nesklonili jsme hlavy jako v přípravě. Hráli jsme 55 minut. Stále ne 60, ale už je to blízko," zmiňoval klíč, který může odemknout výhru nad Němci.   

Zdroj
ČT sport, Sme

Hlavní zprávy

Nejčtenější články