Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kašpar: Letos si na nájezdy věřím a padlo to tam i proti Lotyšům

Moskva - Do role spolehlivého exekutora při samostatných nájezdech se v poslední době pasoval útočník Lukáš Kašpar. Oblíbeným zakončením mezi nohy vystřelil české hokejové reprezentaci už třetí výhru za poslední tři měsíce, ta sobotní proti Lotyšsku v rámci světového šampionátu v Rusku byla nicméně ze všech třech nejdůležitější.

Kašpar rozhodl v únoru v Třinci rozstřel proti Rusku, pak se v dubnu zaskvěl dokonce dvěma úspěšnými nájezdy v základní hrací době proti domácím Finům v Oulu. "Už jsem to říkal mnohokrát - tuto sezonu si na nájezdy věřím a padlo to tam i proti Lotyšům," řekl Kašpar novinářům.
 
Tentokráte byl jeho obětí zkušený Edgars Masalskis. "Už loni jsem přemýšlel nad nějakým zakončením v blafáku a napadlo mě tohle. Začal jsem to takhle dělat, začalo to tam padat a zjistil jsem, že to je prostě pro gólmana těžké," podotkl Kašpar, jehož gólové pokusy převažují v sezoně nad těmi neúspěšnými. "Tři jsem nedal, ale kolik těch pokusů bylo celkem, to přesně nevím."
 
Když nájezd dobře provede, zdá se být jeho zakončení takřka nechytatelné. "Když to ten kluk v bráně neví a respektuje ten bekhend, má to těžké. Ale i kdyby to věděl, tak já jsem ho viděl jít tam u první tyče na koleno, tak bych to mohl nacpat nahoru nad rameno, nebo jít do bekhendu," ujistil Kašpar, že má i plán B.

Právě vysoká úspěšnost pomáhá i jeho psychice. Na nájezd šel proto docela v klidu. "Každý bod je tady důležitý a dobrý, ale já mohu říci, že tím, jak mi to tam padá, tak tam momentálně to sebevědomí je. Nervózní tedy ani nejsem. I když je pravda, že jsem si tam trošku špatně najel a musel to korigovat, ale naštěstí to tam padlo," popsal Kašpar.
 
Vítězným gólem odčinil svůj prohřešek proti pravidlům, po němž Lotyši vyrovnali na 2:2. "Samozřejmě, že se mi to nelíbilo, protože jsem měl pocit, že to faul nebyl. Navíc to bylo v útočné třetině, když ten kluk zpomalil a já ho jen obskakoval. Úmysl tam určitě nebyl, ale takové věci se v hokeji stávají," konstatoval.

Český tým má podle Kašpara na MS 2016 velkou vnitřní sílu

Důležitost druhého bodu zvýrazňuje už několik překvapivých zaváhání favoritů za dva dny šampionátu. "Kazaši porazili Švýcary... Tady už nikdo 'desítku' dostávat nebude," uvedl mistr světa z roku 2010.
 
Zápas, v němž český tým vedl 2:0 a pak zachraňoval remízu v poslední minutě, kdy se trefil Michal Řepík, označil za trochu bláznivý. "Nemělo by se nám stávat, abychom nechali soupeře otočit z 2:0. Ale neřekl bych, že jsme hráli nějak špatně nebo to vypustili. Měli jsme za stavu 2:0 plno šancí a být to 4:0, nemohl se nikdo divit. Bohužel to tam padlo Lotyšům, párkrát vystřelili a otočili to," litoval Kašpar.
 
Síla týmu se však ukázala v závěru při srovnání nepříznivého stavu. "Tomu týmu věřím a myslím, že je tady velká vnitřní síla a potenciál, což jsme ukázali už proti Rusku. Tenhle tým je vnitřně silný, i když tady máme plno kluků, co jsou na MS poprvé," dodal Kašpar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články