Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

BLOG: Novaja sborka? Spíš rozborka

Naše reprezentace v pátek vstoupila skvěle do šampionátu v Moskvě. Nejenom, že jsme vyhráli celkem přesvědčivě, ale bylo to po vynikajícím týmovém výkonu.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: V Rejl

Ještě zajímavěji výsledek 3:0 vyzní v historických souvislostech. V Moskvě se hraje mistrovství světa v ledním hokeji pošesté. A věřte nebo ne, do pátku prohrála ruská a předtím sovětská sborná na MS v Moskvě jen jednou! Bylo to v roce 2007 v semifinále s Finskem. Jinak pár remíz a samá vítězství.

Ruský tým chce pochopitelně uspět a nový slogan "Rudá mašina – novaja sborka" mu má pomoci. Náš týmový výkon tuto sborku parádně rozebral. Bylo to vidět na tvářích ruských hráčů, kteří si víc a víc uvědomovali, že je k ničemu nepustíme. Taktika byla skvěla postavena, Rusům jsme nedávali prostor ve středním pásmu, dobře jsme situace dobruslovali a v obranném pásmu hráli dostatečně agresivně a přitom kompaktně.

Všichni hráči podali obětavý výkon podpořený skvělým Furchem v bráně. Z obránců bych vypíchl výkon Michala Kempného, byl výborný pozičně a neskutečně silný v osobních soubojích. Jakub Jeřábek přidal svůj pověstný klid a parádní podporu útoku – jeho přihrávka na Plekance do brejku měla opravdu oči. Tomáš Plekanec se ukázal jako správný lídr, dobře mu sekundoval Roman Červenka. A tak by se dalo pokračovat.

Takže krásné slavnostní zahájení přišlo z pohledu Rusů tak nějak vniveč. Chvílemi si sice vytvořili velký tlak, který na chvíli probudil diváky, ale jinak jsme ruskou mašinu parádně rozebrali. A my se tak můžeme těšit na další výkony naší reprezentace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články