Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Od výhry s Maďary se chceme odpíchnout. Je to náš základní kámen, řekl Marcinko

Petrohrad – Herně to nebylo úplně ideální, ale vstup do mistrovství hokejistům Slovenska vyšel. Proti outsiderovi z Maďarska zvítězili 4:1 a zaznamenali důležité body v boji o postup do čtvrtfinále. Jedním zásahem se na triumfu podílel i pardubický Tomáš Marcinko, jenž věří, že se od triumfu nad nováčkem mezi elitou mohou Slováci odpíchnout do dalších střetnutí.

Tomáš Marcinko (s číslem 65) se raduje se svými spoluhráči z gólu Slovenska
zdroj: REUTERS autor: Maxim Zmeyev

Slováci v utkání proti svému jižnímu sousedovi přišli o jednobrankový náskok, ale pak přidali další tři góly a připsali si tříbodový zisk. "Je to pro nás základní kámen. Vyhráli jsme první zápas a chceme se od něj odpíchnout. V hlavách už máme jen nejbližší zápas," uvedl útočník Tomáš Marcinko.

Výběr kouče Zdena Cígera měl sice duel vcelku pod kontrolou, ale houževnatí Maďaři ho několikrát hodně potrápili. "Každý soupeř je v prvním utkání nepříjemný. A my jsme rádi, že jsme to zvládli. Na výši skóre nezáleží. Máme tři body a jdeme dál," doplnil Marcinko.

Připustil ale, že výkon nebyl optimální. Zejména od stavu 3:1, kdy se slovenský tým zaměřil na hlídání náskoku a nechal soupeři na ledě hodně prostoru. "Bylo důležité, že jsme ve třetí třetině ubránili všechna oslabení. Potvrdili jsme naše kvality," prohlásil Marcinko.

Osmadvacetiletý útočník, jenž odehrál poslední dvě sezony v dresu extraligových Pardubic, se pod vítězný vstup do šampionátu podepsal úvodním gólem. "Potěšil mě, protože díky němu jsem se ještě více nabudil. Už je to klišé, ale já si stejně nejvíce cením týmového úspěchu," zdůraznil Marcinko.

Dalším soupeřem Slováků bude v neděli Francie a půjde o důležitý souboj z pohledu čtvrtfinálových ambicí. Oba celky se před dvěma týdny dvakrát utkaly v rámci Euro Hockey Challenge a Francie dokázala jednou vyhrát, byť až po nájezdech. "Všichni dobře víme, jak to dopadlo. Podíváme se na video, ale myslím si, že už můžeme tušit, jakým způsobem se budou prezentovat. Bez ohledu na to, my si musíme hrát svůj systém, jemuž důvěřujeme," nastínil Marcinko.

"Každý zápas bude náročný a ani ten dnešní nebyl výjimkou. Důležité vítězství máme za sebou. Maďaři dobře bruslili, hráli do těla, šli do nás. Propagovali typické prvky kanadského hokeje. Myslím, že jsme je celkem dobře ubránili," doplnil bek Andrej Meszároš s připomínkou Kanaďana Riche Chernomaze na maďarské střídačce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články