Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Koukal či Sekáč jsou stále na čekané. Vůjtek zařadil zatím na soupisku 17 hráčů

Moskva – Prvních 17 českých hokejistů má jistotu, že si na mistrovství světa zahrají. Trenér Vladimír Vůjtek do povinné úvodní soupisky zařadil dva brankáře, šest obránců a devět útočníků. Dalších pět jmen se kouč reprezentace chystá dopsat až před úvodním pátečním duelem s Ruskem.

Kouč národního týmu Vladimír Vůjtek se svými svěřenci během tréninku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Zapsáno bylo deset hráčů, kteří se představí na velké mezinárodní akci poprvé. Naopak zatím nebyli zařazeni například mistr světa z roku 2010 Petr Koukal z Jekatěrinburgu nebo útočník Jiří Sekáč z Arizony. Ti trénují ve čtvrtém útoku s Richardem Jarůškem z Mladé Boleslavi.

"Zařadíme na soupisku před zápasem sedm obránců a třináct útočníků," řekl Vůjtek a potvrdil plány z úterní nominační tiskové konference z Prahy.

Premiérovou účast na velké mezinárodní akci si už s jistotou připíší brankáři Dominik Furch, obránci Jakub Jeřábek, Michal Kempný, Tomáš Kundrátek a Radim Šimek. Mezi útočníky jsou debutanty Michal Birner, Robert Kousal, David Pastrňák, Michal Řepík a Tomáš Zohorna.

Mistry světa z Německa jsou stejně jako zatím nezapsaný Koukal útočníci Roman Červenka a Lukáš Kašpar. Červenka byl dosud na pěti světových šampionátech a dvou olympijských hrách a má i bronz z roku 2011 z Bratislavy. Kašpar získal bronz v roce 2012 v Helsinkách a má z obou dosavadních startů na MS medaili.

Nejvíce zkušeností má kapitán Tomáš Plekanec, jenž startoval na dvou olympiádách a chystá se na devátý šampionát. Juniorský mistr světa z roku 2001 na zlato s A-týmem čeká. Má stříbro z roku 2006 z Rigy a bronzy z let 2011 a 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek je zatím tajemný. Na soupisku zapsal jen 17 hráčů a o jedničce mlží

Na čtvrtém šampionátu v řadě se představí Jan Kovář. Obránci Michal Jordán a Jan Kolář hráli na posledních dvou MS v Minsku a v Praze. Gólman Pavel Francouz se zúčastnil šampionátů v letech 2013 a 2014 jako trojka.

Mimo soupisku jsou vedle Koukala, Sekáče a Jarůška také zadáci Milan Doudera, Adam Polášek, Petr Zámorský, útočníci Tomáš Filippi, Dominik Kubalík, Martin Zaťovič a třetí gólman Matěj Machovský. Na soupisku se může dostat jen 25 jmen a na dva hráče v poli tak s jistotou místo nezbude.

Úvodní soupiska Česka na MS:

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL).

Obránci: Jakub Jeřábek (Plzeň), Michal Kempný  (Omsk/KHL), Jan Kolář  (Chabarovsk/KHL), Radim Šimek (Liberec), Michal Jordán (Carolina/NHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)

Útočníci: Roman Červenka (Chomutov), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Michal Birner (Liberec), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Michal Řepík (Liberec), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články