Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jordán po dvou "bramborách" sní v Moskvě o opravdové medaili

Moskva - Jako kluk sledoval obránce Michal Jordán v televizi medailovou žeň zlaté generace českého hokeje, teď chce sám dosáhnout na úspěch v reprezentaci. Účastník minulých dvou mistrovství světa v Minsku a v Praze musel dvakrát strávit čtvrté místo a věří, že se medaile konečně dočká. Bek Caroliny věří, že na cenný kov může zaútočit i tým s více než polovinou nováčků na vrcholné akci.

Sport
zdroj: ČT4

Jordána jako začínajícího hokejistu triumfy na olympiádě v Naganu v roce 1998 a další sbírka medailí ze světových šampionátu inspirovaly. "Sledovali jsme to, hráči byli výborní. Vozili jednu medaili za druhou. Když jsme viděli v televizi, jak to vypadá na Staromáku, tak se to zařadilo mezi mé sny. Snad také budu jednou na Staromáku stát s medailí," řekl Jordán.

Podle něj jde tým do šampionátu s nejvyššími ambicemi a nijak jej neodrazuje, že je v širším sedmadvacetičlenném kádru hned šestnáct nováčků na šampionátu. "Leicesteru taky nikdo nevěřil. Turnaj začíná od nuly, všichni jsou na stejné čáře. Kdybychom nevěřili, že tady můžeme udělat úspěch, tak ani nemá cenu jezdit," připomněl Jordán.

Pětadvacetiletý obránce debutoval v roce 2004 v Minsku, dostal se i na prestižní domácí šampionát, ale v obou případech útok na cenný kov těsně nevyšel. "Do Minsku jsem jel jako nováček, byl jsem sedmý obránce, měl jsem štěstí, že jsem hrál a teď už jedu na třetí šampionát," podotkl Jordán.

V týmu už patří mezi zkušenější reprezentanty. "Ta moje role by měla být větší v týmu, já se budu snažit plnit pokyny trenérů. Nejsem takový, že bych hodně mluvil v kabině. Budu chtít jít příkladem na ledě," podotkl zlínský odchovanec, který se zařadil do první obrany s Jakubem Jeřábkem z Plzně.

Sport
zdroj: ČT4

Start na šampionátu bere i jako šanci říci si o nominaci na zářijový Světový pohár v Torontu před zraky současného asistenta trenéra Vladimíra Vůjtka a budoucího hlavního kouče Josefa Jandače.

"Je to tak. Proto jsem přijel co nejdřív. Vím, že tam šance nějaká je. Chtěl jsem o to zabojovat, ale je to hodně daleko. Snažím se soustředit na mistrovství světa. Co bude dál, se uvidí. Já také chci hlavně pomoci, abychom vyhrávali zápasy," dodal Jordán.

Je nám líto, video expirovalo.
Jordán: Kanada dobře napadala, neměli jsme čas na rozehrávku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články