Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Loni jsme měli zkušenější tým, ale letos očekáváme stejný výsledek, říká kanadský trenér

Praha - Bill Peters, kouč kanadských hokejistů, kteří v generálce před mistrovstvím světa změří síly s českým týmem, věří, že v silách současného výběru je zopakování zlata z loňského šampionátu. Jednapadesátiletý trenér Caroliny v NHL může oba kanadské týmy dobře porovnávat - loni v Praze byl u triumfu jako asistent, nyní je hlavním koučem. Utkání Česko - Kanada sledujte od 17:40 na programu ČT sport a našem webu.

Kanadští hokejisté slaví
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

"Máme mladý, ale vzrušující tým. Hráči umějí hrát ve velkém tempu, obránci dobře hrát s kotoučem a loni jsme měli možná o něco starší a zkušenější tým, ale přesto nyní očekáváme stejný výsledek. A chceme hrát také podobný hokej," řekl Peters. Kanaďané se na turnaj připravují se svou obvyklou pečlivostí. "Nejdůležitější pro všechny hráče v Kanadě je snažit se o to, abyste každým dnem byli lepší a lepší. Dobře se učit samotné hře," vysvětlil Peters.

Tím, který se učí mimořádně dobře, je teprve devatenáctiletý útočník Connor McDavid z Edmontonu. Na jedničku loňského draftu bude v Rusku upřena mimořádná pozornost. "Je to mimořádný mladý hráč a hodně toho umí. Je skvělé, že ho máme v týmu. A myslím, že lidé v Evropě si užijí možnost vidět ho hrát," předpokládá Peters.

"Ale jsou tam i další, například Taylor Hall, který hrál loni tady v Praze na šampionátu. Také Ryan O'Reilly a další útočník Matt Duchene zde prožili skvělý turnaj. Samozřejmě tu máme další hráče, kteří jsou nadšení z příležitosti reprezentovat Kanadu na mezinárodní scéně," dodal Peters. 

Pobyt v české metropoli při loňském MS se mu vryl do paměti. "Praha je opravdu krásným městem, bezpochyby jedním z nejhezčích, v jakých jsem kdy byl. Mám - stejně jako všichni ti, co tu byli loni - na ni i díky tomu loňskému triumfu spoustu krásných vzpomínek," řekl Peters.

Debutant Marchand chce zapomenout na vyřazení ze Stanley Cupu

Jeho slova o nadšení z možnosti obléknout dres s javorovým listem potvrzuje i sedmadvacetiletý Brad Marchand. Útočníka Bostonu čeká první start v seniorském výběru Kanady. "Je pro mě poctou, že jsem součástí toho týmu a mohu jet do Ruska. Pro mě šlo o velmi jednoduché rozhodování. Bude to šance zapomenout na obrovské zklamání, co jsme si prožili s Bostonem. Šance hrát play-off o Stanley Cup nám utekla jen těsně," připomněl Marchand, který se v šatně Bruins potkává s českými hráči Davidem Krejčím a Davidem Pastrňákem.

Právě mladý Pastrňák je také v nominaci na MS. "Už jsme se tu s 'Pastou' potkali. Je to skvělý kluk a fenomenální hráč. Za poslední rok se zase hodně zlepšil, mám ho opravdu moc rád. A stejné je to i s Davidem Krejčím, jehož bych tu také rád viděl, ale kvůli zdravotním problémům musel zůstat v zámoří," uvedl Marchand. Do šampionátu, který začne v pátek, musí podle něho Kanada vstoupit s pokorou. "Musíme jít den za dnem, zápas za zápasem, protože na turnaji bude hodně dobrých celků. Nebude to jednoduché," dodal Marchand.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články