Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další dvě posily z NHL pro reprezentaci. Přijede Erat i Hejda

Praha – Hokejová reprezentace před mistrovstvím světa hlásí další dvě jisté posily z NHL. Trenér Vladimír Růžička nově může počítat s útočníkem Martinem Eratem s Arizony a obráncem Janem Hejdou z Colorada. Oba se připojí k týmu v příštím týdnu.

Radost Martina Erata
zdroj: ČT24

Třiatřicetiletý účastník olympijských her v Turíně, ve Vancouveru a v Soči Erat se zapojí do přípravy v úterý na srazu ve Znojmě. "Mluvili jsme spolu a dohodli jsme se, že přijede do Znojma," řekl trenér Vladimír Růžička po dnešním tréninku národního týmu ve Velkých Popovicích.

Hejda měl problémy s ramenem, ale v klubu nakonec prošel lékařskou prohlídkou a potvrdil účast na MS. Hejda startoval na šesti mistrovstvích světa a má titul z roku 2005, s Eratem byl také u stříbra z následující sezony a sešli se i v olympijském týmu ve Vancouveru 2010.

S Eratem a Hejdou se počet posil z NHL rozrostl na šest. Již dříve potvrdili svůj příjezd útočníci Jaromír Jágr, Jakub Voráček, Tomáš Hertl a obránce Michal Jordán. Třiačtyřicetiletý Jágr se chystá s týmem trénovat, jeho start na MS stoprocentně jistý není, i když Růžička s ním počítá.

V úterý padla možnost startu Davida Krejčího, jenž v Bostonu neprošel výstupní lékařskou prohlídkou. Vedení Bruins mu nařídilo, aby doléčil poraněné koleno. "Je to velká škoda. Těšili jsme se na něj, ale nedá se nic dělat. Byl dlouho zraněný," řekl Růžička.

Kdo už se naopak do přípravy zapojil, je obránce Ondřej Němec. V tréninku je i další bek Miroslav Blaťák. "Nebyl jsem čtrnáct dní na ledě, takže tělo mě moc neposlouchá. Ani ruce, ani nohy. Důležité ale je, že tříslo drží. Nepíchá mě v tom. Samozřejmě že tlak cítím a není to úplně ideální," řekl Němec.

Zatím nebude trénovat naplno. "Věřím, že to bude den ode dne lepší. Mám na to týden, takže doufám, že se do toho dostanu," uvedl bek CSKA Moskva, který s týmem neodcestuje ve čtvrtek do Švédska, ale bude individuálně trénovat.

Ještě delší přestávku má za sebou další světový šampion z roku 2010 Blaťák, který se zranil již v polovině března. Trénovat začal minulý týden, jeho stav ale stále ideální není. "Lepší se to, ale jde to pomalu. Hlavně při startu. Když chci udělat ostrý start, tak je to nejhorší," uvedl.

Trenér Vladimír Růžička přesto počítá s tím, že Blaťákův stav otestuje proti Švédům. Existuje ale i možnost, že by obránce Omsku zůstal v Praze a hrál až příští týden proti Finsku. "Já počítám s tím, že budu proti Švédsku hrát. Není na co čekat. Nebyl jsem dlouho na ledě a zápas jsem také nehrál dlouho. Bude to zlomové. Uvidí se, jestli budu dál pokračovat v přípravě, nebo ne," řekl Blaťák.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravuje na Švédsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články