Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lístky na hokejové MS jdou na odbyt, zahajovat budou Bob s Bobkem

Praha – Už za necelé dva měsíce vypukne v Praze a Ostravě hokejové mistrovství světa. Organizační výbor šampionátu si libuje, že zájem o lístky neklesá a prodáno bylo už téměř 428 000 lístků. Chystá se také speciální zahajovací ceremoniál, v němž by se měli objevit i maskoti mistrovství Bob a Bobek.

"Po startu druhé vlny, kdy se začaly prodávat vstupenky na jednotlivé zápasy, se zájem o ně opět zvýšil. Přesto jsou pořád k dispozici i vstupenky na atraktivní zápasy. Například na souboj Švédsko - Kanada jich dnes ráno bylo 522," uvedla generální sekretářka organizačního výboru šampionátu Markéta Štěrbová.

S dosavadním průběhem předprodeje jsou pořadatelé vrcholné akce spokojeni. "Kopíruje naše odhady. Nebylo těžké odhadnout zájem o české zápasy a v Ostravě o slovenské. Tam je navíc i velký zájem ruských diváků, což jsme také čekali," řekla Štěrbová. Od marketingového partnera Mezinárodní hokejové federace (IIHF) i dalších organizátorů navíc Češi dostali informace, že každoročně se v průměru 30 procent vstupenek prodá v průběhu MS.

Utkání českého týmu jsou aktuálně vyprodaná, situace se ale může změnit. Stále totiž platí, že do prodeje mohou jít vstupenky z takzvaných technických blokací. Momentálně například pořadatelé čekají na výměnu mantinelů, po které se do prodeje může teoreticky dostat několik stovek lístků do spodních řad na všechny zápasy.

S blížícím se zahájení mistrovství organizátoři dolaďují přípravy řady doprovodných akcí. Hlavní úkoly mají prý již splněny. "Velkou pozornost například nyní věnujeme zahajovacímu ceremoniálu. Chceme, aby vypovídal o České republice. Měl by spojit naše vizuály a maskoty. Přejeme si, aby navodil atmosféru mistrovství světa, které chceme, aby bylo příjemné pro diváky," uvedla generální sekretářka organizačního výboru.

Je nám líto, video expirovalo.
Na některé atraktivní zápasy hokejového MS jsou stále lístky

Ceremoniál by měl být dlouhý 15 minut a měl by předcházet prvnímu zápasu české reprezentace na MS proti Švédsku, který je na programu v pátek 1. května. Jeho součástí jsou předepsané projevy prezidenta IIHF Reného Fasela a prezidenta hokejového svazu Tomáše Krále. "Část, kterou máme my k dispozici je deset minut dlouhá. Přesný program je ještě tajný, chceme ale využít produkci Boba a Bobka," poukázala Štěrbová na maskoty turnaje.

Konkrétní podobu už mají i fanouškovské zóny, které vyrostou u obou hal. Rozděleny budou do dvou částí. "V jedné budou stánky partnerů a sponzorů, ve druhé budou mít fanoušci možnost dát si něco k jídlu, k pití, budou mít možnost sledovat utkání na velkoplošné obrazovce plus zde bude zábavný program," řekla Štěrbová.

Ke vstupu do zóny nebude potřeba vstupenka, fanoušky však bude předtím čekat menší kontrola. "Bude zaměřená například na objemná zavazadla a věci, které nelze pronést do arény. Chceme tím poté urychlit vstup diváků do arény. Mezi jednotlivými zápasy v jednotlivých dnech bude málo času na odbavení," dodala Štěrbová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články