Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hokejisté přiletěli do Prahy, zklamání přetrvává

Praha - Bez většího zájmu fanoušků se vrátili do Prahy čeští hokejisté, kteří na mistrovství světa v Minsku skončili na čtvrtém místě. Na starém ruzyňském letišti nechyběli lovci autogramů, k nimž se připojily i děti školního věku. S žádostmi o podpis zajali především Jaromíra Jágra, který si vyslechl hned několik apelů na to, aby ještě přehodnotil rozhodnutí uzavřít reprezentační kariéru.

Na to, aby z větší části odeznělo zklamání, že nedosáhli na medaili, uběhlo jen málo času. "Nálada není samozřejmě nic moc, protože jsme zklamaní, že jsme nedosáhli na medaili, a přestože jsme hráli semifinále, tak je z toho čtvrté místo," řekl kouč Vladimír Růžička. "Už je to o něco lepší, ale pořád to zklamání cítíme, protože to čtvrté místo a bramborová medaile je to nejhorší, co z toho může být. A určitě to není nic hezkého ani z mého osobního pohledu, když si vezmu, jak jsme vypadli se San Jose z play-off, přestože jsme vedli 3:0 na zápasy," doplnil útočník Tomáš Hertl.

"Pořád je to ale větší úspěch než minulý rok," připomněl loňské vyřazení ve čtvrtfinále. "Nedopadlo to nejlépe, ale teď už s tím stejně nic neuděláme," prohlásil Hertl. Let z Běloruska prý raději prospal, než aby se spoluhráči rozebíral, proč tým nevstřelil ve dvou zápasech o medaile ani jediný gól. "Nemá cenu se v tom nějak babrat. Těžko říct, proč to tak dopadlo. Saša Salák chytal výborně, ale když nedáme gól, nemůžeme porazit nikoho," řekl Hertl.

"Za šest třetin nedat jediný gól, to je hrozný. Od toho, kdy jsme přijeli do té druhé haly, tak od začátku zápasu s Finama se nám nedařilo a nic se nám nevedlo," připustil Hertl a sebekriticky dodal, že mohl zahrát mnohem lépe. "Z mé strany to nebyly vůbec dobré výkony," připustil. "Měli jsme jeden dobrý zápas ve čtvrtfinále, kdy jsme vydrželi skoro celý zápas hrát super. Jinak to bylo nahoru dolů, a to se nám vymstilo. Dobrý hokej jsme hráli jen 59 minut čtvrtfinále a zaplaťpánbůh za tu minutu, ve které jsme měli Sašu v bráně. Prostě žádná sláva," přitakal bek Ondřej Němec.

Tématem číslo jedna se po porážce v duelu o bronz stalo Jágrovo prohlášení o konci v reprezentaci. Pokud olympijský vítěz z Nagana dodrží slovo a nepředstaví se již znovu v reprezentačním dresu, šlo o jeho derniéru na mezinárodním poli a nechá si ujít i domácí MS v příštím roce. "U něj stejně nikdy nevíme. Je však neskutečné, že ve 40 letech takhle hraje, a já jsem rád, že jsem si s ním stihl zahrát," uvedl Hertl. Zda existuje naděje, že nejproduktivnější český hráč na šampionátu vše ještě v klidu s odstupem času zváží a přehodnotí, nedokázal Hertl odhadnout.

"Těžko říct. Možná je tak zásadový, že ne. Ale hrát se bude tady v Praze, tak třeba uvidí, jak bude probíhat celá sezona. Ale opravdu těžko odhadovat, co bude za rok," řekl Hertl. Sám se velikána českého hokeje nechystá nijak přemlouvat. "Nebudu do toho vůbec nijak mluvit, na to nemám ani právo, i když by bylo pěkné si s ním ještě zahrát. Pro nás mladé je to ale každopádně pan Někdo, je to naše legenda. Nikdo takový už tady nikdy nebude. Proto ho nemůže ani nikdo nahradit," prohlásil Hertl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články