Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Němec: Tím nejhorším jsme si snad prošli, není nač čekat

Minsk - Obránce Ondřej Němec věří, že čeští hokejisté na mistrovství světa v Minsku načasují formu na play-off a vyvarují se ve čtvrtfinále proti Spojeným státům americkým výkyvů ze zápasů v základní skupině. Se sedmi body třetí nejproduktivnější zadák turnaje přiznává, že důležitý byl i úterní večerní proslov kouče Vladimíra Růžičky. Ten všechny nedostatky týmu důrazně vytkl, ale podle Němce si je teď musí vzít hlavně každý k srdci.

Ondřej Němec (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Řekl to přesně. My nevydržíme hrát celý zápas stejný hokej. Chvíli je to skvělý výkon ode všech a za třicet vteřin hrajeme tak, jak to řekl Růža: Že by nám dalo i Mongolsko gól. Jestli chceme s Amerikou uspět, musíme se nad sebou každý zamyslet," uvedl Němec. Sám se marně zamýšlí nad tím, proč český tým nešlape podle svých představ. "Umu a dovedností je v týmu hodně u obránců i útočníků, v tom problém není. Takže se musíme zamyslet nad sebou a nastoupit na led jako úplně jiný tým. A udělat všechno pro to, abychom si tady o víkendu zahráli o medaile," podotkl Němec.

Věří tomu, že se výkon zvedne. "Tím nejhorším jsme si snad prošli a doufám, že si všichni uvědomíme, za co hrajeme a kvůli čemu jsme sem jeli. Všichni do jednoho chceme domů odvézt medaili a uděláme pro to všechno. Bez skvělého týmového výkonu ale nemáme šanci," upozornil zadák Lva Praha. Na ledě mu chybí kompaktnost. "Musíme hrát všichni spolu, všech pět hráčů pohromadě. Navzájem si pomáhat a dát do toho všechno, co nám dosud chybělo. Řvát na sebe, komunikovat, pomáhat jeden druhému v soubojích. To nám doteď chybělo. Teď už není na co čekat," řekl.

Herních výpadků se už v play-off musejí Češi vyvarovat. "Všichni víme, že jsme tady odehráli dobré pasáže. Pokud budeme hrát třeba tak jako s Norskem, věřím, že to půjde. Pokud ale budeme hrát tak jako první třetinu s Francií, letíme v pátek domů," prohlásil Němec. Ztratit část zápasu jako s Francií, kdy český tým prohrával v 19. minutě 0:3, si nemůže dovolit. "My jsme všichni věděli, že Francouzi hrají hodně dobrý hokej. Mají výborné dvě lajny, ale že bude to tak rychle 0:3, to nikdo nečekal. Pak myslím tým ukázal ofenzivní sílu, když se za takového stavu dokázal vrátit zpět do zápasu a ještě vyhrát. Ale pokud takhle začneme s Američany, těžko to pak budeme honit," uvedl Němec.

Díky výhře nad Francií se Růžičkův tým vyhl suverénnímu Rusku, ale Němec upozorňuje, že ve čtvrtfinále se dá těžko vybírat přijatelný soupeř. "Jestli chceme medaili, musíme porazit Ameriku, pak třeba Kanadu a pak Rusko. Je jedno, kdo to je," uvedl Němec. Chce udělat radost i fanouškům, kteří český tým podporují. "Posílali nám vzkazy a i přes špatné výsledky nám dávali najevo, že tenhle tým je dobrý, že tady panuje dobrá atmosféra. Nebudeme si nic nalhávat - český hokej musí hrát na mistrovství světa o medaili. Všechno ostatní je neúspěch," dodal Němec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články