Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sborná rozebrala Němce a postupuje. Švýcaři vyfoukli Finům druhé místo

Po utkání s Američany (3:4 pp) se mluvilo o důležitém bodu, nakonec dostal nálepku postupový. Němečtí hokejisté jasně nestačili na Rusko, které zvítězilo 6:1, a tak obsadilo poslední příčku ve skupině B. Českým juniorům to zajistilo postup do čtvrtfinále. Švýcaři překvapivě jednoznačně přehráli Finsko 5:2 a poskočili před Suomi na druhou příčku skupiny A.

Němec Justin Schütz zbouraný Alexandrem Romanovem
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čechy by do svízelné situace dostala jen ruská výhra v prodloužení. Nic takového se nedělo. Hráči pod taktovkou Valerije Bragina šli do vedení už v sedmé minutě zásluhou Kirilla Marčenka, jenž z pravé strany trefil přesně horní růžek branky Henrika Haneho. Druhou trefu přidal Marčenko v přesilovce, když si jeho pas srazil do branky jeden z Němců.

Hotovo bylo pět minut před koncem druhé části. Němci se vyhýbali puku ve snaze oddálit dvojnásobné oslabení, což se jim nevyplatilo a kapitán Grigorij Denisenko trestal. Pavel Dorofejev dvakrát trestal z přesilovky na svém levém kruhu. Šetý gól přidal Dmitrij Voronkov a nulu Jaroslavu Askarovovi sebral v samostatném úniku Nino Kinder.

Švédové nešetřili Slováky a opanovali skupinu A

Junioři Tre kronor při své jízdě "třineckou skupinou" ztratili pouhý bod. V posledním duelu si poradili se Slovenskem 6:2. Dvakrát se prosadila hvězdička Djurgardenu Alexander Holtz. Slovenští junioři na šampionátu získali dosud jediné body za výhru nad Kazachstánem (3:1), ale ta stačí na play-off.

Slovensko už po pondělní prohře se Švýcarskem 2:7 ztratilo šanci na posun ze čtvrtého místa ve skupině. "Vyříkali jsme si minulý zápas a herní projev byl lepší. Hlavně ve třetí třetině, vyhráli jsme ji 2:1. Takhle musíme hrát celých šedesát minut, abychom mohli uhrát dobré výsledky s velkými soupeři," řekl slovenský obránce Marko Stacha.

Hokejisté ze země helvétského kříže se blýskli proti Finům. Ve druhé části, kterou vyhráli 3:1, nastartoval obrat na stav 3:2 dvěma pohotovými střelami zápěstím forvard Fabian Berri. V polovině třetí třetiny Finy položil úspěšnou tečí Simon Knak. A při oslabení korunoval v poslední minutě vítězství 5:2 střelou do prázdné branky Valentin Nussbaumer.

Výsledky mistrovství světa hokejistů do 20 let:

Skupina A (Třinec):

Švédsko - Slovensko 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Holtz (Söderström, Raymond), 10. Eriksson (Henriksson, Bäck), 14. Broberg (Nässén), 26. Bäck (Ginning, Berggren), 37. Holtz (Söderström, Berggren), 60. Fagemo (Höglander, Lundkvist) - 46. Kováčik (Okuliar, Stacha), 59. Džugan (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Lawrence - Huseby (oba Kan.), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4154.

Finsko - Švýcarsko 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Honka (Heinola, Tanus), 29. Oden (Thomson, Nousiainen) - 21. Berri (S. Schmid), 23. Jobin (Aebischer, Patry), 37. Berri (Wetter, S. Schmid), 51. Knak (Berni, Aebischer), 60. Nussbaumer. Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Morozov (Rus.) - Lundgren, Norlander (oba Švéd.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1573.

Skupina B (Ostrava):

Rusko - Německo 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Marčenko (Alexandrov, Morozov), 14. Marčenko (Podkolzin, Voronkov), 35. Denisenko (Chovanov), 35. Dorofejev (Marčenko, Romanov), 39. Dorofejev (Marčenko, Romanov), 41. Voronkov (Marčenko, Podkolzin) - 58. Kinder (Mass). Rozhodčí: Hejduk (ČR), Heikkinen - Hägerström (oba Fin.), Synek (SR). Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. Diváci: 4628.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články