Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mohli jsme dát ještě pár gólů navíc, smutnil Zachar po střeleckém trápení a remíze s Zugem

Po brance útočníka Marka Zachara tři minuty před koncem zápasu s Zugem se už zdálo, že hokejisté Hradce Králové vstoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů vítězně. Český tým byl v tu chvíli po obratu z 0:1 na 2:1 blízko odměny za velmi dobrý výkon. V samém závěru ale Východočeši inkasovali, a tak příští týden zamíří pod Alpy bojovat o postup znovu od nuly.

Marek Zachar (vlevo) se raduje se spoluhráči z Hradce Králové v utkání Ligy mistrů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hráči Mountfieldu už si v letošním ročníku evropské soutěže vyšlápli na francouzského, německého a švédského mistra. Teď bojují proti tomu švýcarskému. A v pomyslném poločase musí být zklamaní, že si do odvety nepovezou vedení. Favorita totiž většinu duelu přehrávali.

"Zug je jedním z nejlepších týmů v Evropě a jsme rádi za takový výsledek, i když jsme vedli 2:1. Nedá se nic dělat, pojedeme tam s čistou hlavou za nerozhodného stavu," řekl po remíze 2:2 hradecký útočník Marek Zachar.

Východočeši opět ukázali, že navzdory kolísavým extraligovým výkonům působí v Lize mistrů výborným dojmem. "Možná jsme se ze začátku trošku báli hrát, ale pak jsme pookřáli, začali bruslit a střílet. Myslím, že jsme mohli dát ještě pár gólů navíc," podotkl autor druhé branky domácích.

Než se poprvé prosadil jeho spoluhráč Lukáš Cingeľ, domácí se v zakončení 55 minut trápili a nebyli schopni využít ani vyložené šance. Gólová produkce je v tomto ročníku jejich velkou slabinou.

"Myslím si, že každý ví, na čem má zapracovat. Věřím, že když to budeme opakovat pořád dokola, tak to prostě přijde a tou prací se k nám štěstí otočí," hledal Zachar recept na úspěch.

Pro psychiku je důležitá každá trefa, to platí i v Zacharově případě. Rychlonohý útočník skóroval v součtu s nedělním derby proti Pardubicím (4:0) podruhé za sebou. "Musím hlavně pochválit Oliho, byl to z větší části jeho gól," vyzdvihl Olivera Okuliara. "Já jsem jenom stál na konci a v pádu do puku plácl. Jsem ale rád, že mi to tam spadlo," pochvaloval si Zachar.

Nerozhodný výsledek nahrává spíše soupeři, který bude odvetu hostit příští úterý. Sebevědomí královéhradeckých hokejistů však může povzbudit tři roky stará vzpomínka. Ve stejné fázi Ligy mistrů remizovali doma s Zugem 1:1, na jeho ledě pak senzačně vyhráli 4:0 a slavili postup.

"Určitě je to povzbuzení, ale každý zápas je jiný. Ještě máme co zlepšovat, protože v obranném pásmu jsme měli trochu nepořádek. Zug má výborný tým, hraje v pohybu a dobře si nahrává. Do odvety půjdeme s tím, abychom byli lepší. A budeme chtít zvítězit," dodal bojovně Zachar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články