Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Místo Minsku Bratislava. Slovan si zahraje Ligu mistrů, soupeři Třince jsou kompletní

Třinec se může těšit na dvojzápas se Slovanem Bratislava. Slovenský zástupce doplnil účastníky nadcházejícího ročníku Ligy mistrů, když nahradil běloruský klub Junosť Minsk, kterému byla odebrána divoká karta kvůli nestabilní situaci v zemi. Mezinárodní soutěž startuje 26. srpna.

Hokejisté Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Program základních skupin odstartuje šesti zápasy, tím úplně prvním bude souboj jiného českého týmu Mladé Boleslavi s obhájcem prvenství Frölundou. Den nato se představí vítěz základní části posledního ročníku extraligy Sparta na ledě švédského Växjö. Mistrovský Třinec začne proti švýcarskému celku Fribourg-Gottéron.

Mladoboleslavský Bruslařský klub se ve skupině B dostal při vylosování po polovině května do zajímavé společnosti. Vedle Frölundy, která loni ve finále porazila Hradec Králové a dosáhla už na čtvrtý triumf ze šesti odehraných ročníků, jsou dalšími soupeři Středočechů Curych a IFK Helsinky. Sparta svede ve skupině A boj o dvě postupové pozice vedle Växjö také s finským TPS Turku a německým Bremerhavenem.

Třinec, jemuž se povedlo obhájit domácí titul, se v základní skupině F utká ještě s Leksandem. Minsk se v LM nepředstaví na základě úterního rozhodnutí, protože vedení soutěže mu zrušilo divokou kartu po zvážení současné situace v zemi, do níž je omezené cestování kvůli sankcím vůči režimu vůdce Alexandra Lukašenka.

Skupinová fáze by se měla uzavřít ve středu 13. října, následovat pak bude play-off. Finále je naplánováno na 1. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články