Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Blíží se los Ligy mistrů. Liberec a Třinec jsou v prvním koši, Sparta ve druhém

Loni čtyři celky, teď kvůli horšímu koeficientu jen tři. Ovšem pro los nového ročníku hokejové Ligy mistrů, který bude vylosován ve středu 3. června, jsou vítěz základní části extraligy Liberec a druhý Třinec v prvním koši. Celkem 32 účastníků bylo rozděleno do dvou košů. Ve druhém pak figuruje Sparta, jež skončila v dlouhodobé fázi třetí. 

Liberecký bek Ladislav Šmíd v souboji s Michalem Kovařčíkem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Původně měla Liga mistrů začít 3. září. S ohledem na pandemii koronaviru byl její start odložen až na 6. října, hrát se bude navíc rovnou play-off. Los, který rozhodne o skladbě dvojic pro 1. kolo, ale i o podobě celého "pavouka" vyřazovacích bojů, začne v 18 hodin.

Stanou proti sobě vždy tým z prvního a mužstvo ze druhého koše, v úvodním kole se nemohou utkat soupeři ze stejné ligy. Hrát se bude systémem doma-venku, o postupujícím rozhodne součet skóre. Stejně se bude postupovat až do semifinále.

Všechny kvalifikované týmy byly rozděleny do košů na základě jejich výsledků v domácích soutěžích a umístění těchto soutěží v žebříčku Ligy mistrů.

Frölunda bude usilovat o vítězný hattrick. Začátkem února Indians slavili obhajobu, když v Hradci Králové porazili domácí Mountfield 3:1. Celkem zvítězili za šest odehraných ročníků již počtvrté, ještě jednou byli ve finále.

Královéhradečtí navázali na Spartu, která si zahrála finále v roce 2017. Pražané se tehdy museli sklonit před stejným soupeřem. Nový vítěz by měl být znám po odehrání 61 zápasů 9. února 2021, na kdy je naplánovaný jediný finálový souboj.

Rozdělení košů pro los Ligy mistrů 2020/2021:

Koš 1: Bílí Tygři Liberec, Oceláři Třinec (oba ČR), Frölunda, Lulea, Färjestad, Rögle (všechny Švédsko), Curych, Zug, Davos (všechny Švýcarsko), EHC Mnichov, Mannheim, Straubing (všechny Německo), Kärpät Oulu, Lukko Rauma (oba Finsko), Salcburk, Bolzano (oba EBEL).

Koš 2: Sparta Praha (ČR), Ženeva, Biel-Bienne (oba Švýcarsko), Tappara Tampere, Ilves Tampere (oba Finsko), Junosť Minsk, Něman Grodno (oba Bělorusko), Skelleftea (Švédsko), Eisbären Berlín (Německo), Vídeň (EBEL), Aalborg (Dánsko), Cardiff (Velká Británie), Grenoble (Francie), Stavanger (Norsko), Tychy (Polsko), SönderjyskE (Dánsko; vítěz Kontinentálního poháru).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články