Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa v osmifinále LM vyzve přemožitele Třince Tampere, Plzeň čeká Bolzano

Třinec si na nich dvakrát vylámal zuby, teď se jim postaví další český soupeř. Hokejisté Komety Brno v osmifinále Ligy mistrů vyzvou krále skupiny E finskou Tapparu Tampere. Plzeň, nejlepší celek základních skupin, kde ztratila v šesti zápasech jediný bod, zase čeká druhý tým "céčka" Bolzano z EBEL.

Hokejisté brněnské Komety
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Losování začalo kuriózně, protože první vylosovanou dvojicí byl švýcarský Zug z prvního koše s nasazenými vítězi základních skupin a právě Kometa. Oba kluby spolu hrály již loňské osmifinále. Ale protože se utkaly rovněž v rámci základní skupiny, Brno bylo v souladu s pravidly přesunuto do druhé dvojičky.

Tappara získala ve skupině 15 bodů z 18 možných a porazit ji dokázal pouze Storhamar (3:2 po samostatných nájezdech). Poslední v této skupině E skončil Třinec. Oceláři přivítali tým z Tampere doma na začátku září a zápas pro ně skončil debaklem 2:8. V odvetě na severu Evropy už si vedli výrazně lépe a prohráli 2:3 v prodloužení.

Zatímco minulou sezonu uzavřela Tappara jakožto poražený finalista finské nejvyšší soutěže, v té aktuální se jí zatím příliš nedaří a pohybuje se v horším středu tabulky. Vyhrála jen pět zápasů z dvanácti odehraných. "Los k nám byl vzhledem k osmifinále dost nemilosrdný. Mohli jsme potkat slabšího soupeře než nejlepší finský tým," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

"O síle Tappary nejlépe vypovídá bilance z posledních tří let, kdy dvakrát vyhrála finskou ligu a jednou byla druhá. Ale my také nemáme špatnou bilanci, takže se můžeme těšit na zápasy, které dokonale prověří naši kvalitu. Cílem je postup do dalšího kola," doplnil Pokorný.

Jak si vedly české týmy v základní skupině? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Bolzano si dokázalo vybojovat postup ze skupiny C, přestože mezi jeho soupeři byly silné severské týmy Skelleftea a IFK Helsinky. Skelleftea skupinu vyhrála, ale Bolzano, které obhajuje prvenství v EBEL lize, získalo o bod více než IFK a na jeho úkor postoupilo do play-off. V ligové soutěži patří Bolzanu průběžná druhá příčka.

"V první řadě jsme moc rádi, že jsme si účast v play-off zasloužili. Teď oceňujeme, že nám los přisoudil geograficky blízkého soupeře. Odpadne tedy dlouhé cestování, které nikdo nemá rád," pochvaloval si plzeňský kouč Ladislav Čihák.

"Bolzano je těžký soupeř a my o jeho síle bezpochyby víme. V naší sérii nevidím ani jeden z týmů v pozici favorita. V play-off se úspěchy nebo strasti základní části vždy mažou a jedná se o novou soutěž. Věřím, že uvidíme zajímavou a férovou sérii," doplnil Čihák.

Úvodní zápasy vyřazovací fáze se odehrají v úterý 6. listopadu, odvety o dva týdny později v úterý a ve středu 20. a 21. listopadu.

Los osmifinále play-off hokejové Ligy mistrů (6. a 20./21. listopadu):

Tappara Tampere - HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň - HC Bolzano, EV Zug - Red Bull Mnichov, Malmö Redhawks - SC Bern, Frölunda Indians - HC Lugano, Kärpät Oulu - Curych Lions, Skelleftea AIK - Storhamar Hamar, Red Bull Salcburk - Rouen Dragons.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články