Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hradec Králové se rozloučil prohrou. Vítězný nájezd Kärpätu zajistil Koblížek

Bod na závěr. Už jistě poslední tým skupiny F hokejové Ligy mistrů Hradec Králové se rozloučil se soutěží domácí porážkou s Kärpätem Oulu 3:4 po samostatných nájezdech.

Závar před brankou Hradce Králové v duelu s Oulu
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Mountfield nastoupil bez řady opor a poprvé v soutěžním duelu dostal šanci osmnáctiletý útočník Vojtěch Síla. V dresu Oulu nechyběl český forvard Radek Koblížek a byl hrdinou rozhodujících nájezdů.

Domácí otevřeli skóre v osmé minutě, kdy se po akci Sébastiena Pichého trefil z otočky Matěj Chalupa. V polovině úvodního dějství při vyloučení Janiho Hakanpääho zvýšil Michal Dragoun, který proměnil přihrávku Mateje Pauloviče.

Kärpät v 18. minutě rovněž v přesilové hře při trestu Dominika Sklenáře snížil, když zamířil přesně od modré čáry Hakanpää. Ve 33. minutě vysunul Rasmus Kupari za obranu Hradce Juliuse Hermonena, který bekhendovým zakončením vyrovnal.

V 52. minutě po rychlém brejku z mezikruží vrátil Mountfieldu vedení Radovan Pavlík, ale čtyři minuty před koncem druhé třetiny vynutil prodloužení tečí Otto Karvinen. V rozstřelu rozhodl v šesté sérii Koblížek, který se předtím prosadil i při prvním pokusu.

Hradec Králové - Kärpät Oulu 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. M. Chalupa (Piché), 11. Dragoun (Paulovič, R. Pavlík), 52. R. Pavlík (Paulovič) - 18. Hakanpää, 33. Hermonen (Kupari, Heponiemi), 56. Karvinen (Kivihalme, Ikonen), rozhodující sam. nájezd Koblížek. Rozhodčí: Schukies (Něm.), Hodek - Hynek, Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 6:3, navíc Krištof (Oulu) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1308.

Sestava Hradce Králové: J. Pavelka - Rosandič, F. Pavlík, Nedomlel, Muška, Havránek, Piché - Vopelka, Kukumberg, Bezúch - Paulovič, Dragoun, R. Pavlík - M. Chalupa, D. Sklenář, Miškář - Mašín, Jirásek, Síla. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články