Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čtyři duely, čtyři výhry a hotovo. Plzeň zdolala Lugano a postupuje ze skupiny

Styl, jakým vstoupila Plzeň do sezony, je obdivuhodný. V prvních čtyřech utkáních hokejové Ligy mistrů ani jednou nezaváhala. Dvakrát zdolala obhájce prvenství Jyväskylä i Lugano. Čtvrtou výhru přidala ve Švýcarsku 3:2. Vede tabulku skupiny H o šest bodů před JYP a zajistila si postup do listopadového play-off.

Hokejisté Plzně se radují doma z gólu v síti Lugana
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Plzeň potvrdila v Luganu formu a v 16. minutě se ujala vedení, když přesilovou hru proměnil kapitán Milan Gulaš. Za 144 sekund už vedli Indiáni o dvě branky, protože přesilovou hru pěti proti třem zužitkoval Vojtěch Němec.

V 35. minutě navýšil vedení Plzně obránce Lukáš Kaňák. Gólmanovi Dmitriji Milčakovovi sebral čisté konto v 51. minutě v přesilové hře Gregory Hofmann, který 76 vteřin před koncem ještě další trefou zdramatizoval závěr. Hosté ale těsný náskok udrželi.

Říjnové duely proti Banské Bystrici budou pro tým kouče Ladislava Čiháka už jen přípravou na vyřazovací část, v které se může těšit na další zápasy 6. a 20. listopadu.

Hokejová Liga mistrů - skupina H:

HC Lugano - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Branky: 51. Hofmann (Cunti, Walker), 59. Hofmann (J. Lajunen, Chorney) - 16. Gulaš (V. Němec, Nedorost), 19. V. Němec (Stach, Nedorost), 35. Kaňák (Stach). Rozhodčí: Piragič (Chorv.), Stricker - Kovacs, Altmann (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7, navíc Lapierre (Lugano) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3689.

Sestava Plzně: Milčakov - J. Kindl, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík - Nedorost, J. Novotný, Gulaš - Stach, Kratěna, Indrák - D. Kindl, Kracík, V. Němec - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články